HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Közös ellenzé...

Közös ellenzéki polgármesterjelölt Székesfehérváron

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Úgy tűnik, egyre több településen lesz az őszi önkormányzati választáson teljes ellenzéki összefogás. A Mérce beszámolója szerint legutóbb Székesfehérvár is bekerült ebbe a körbe, ahol az ellenzék minden komoly tényezője, illetve a jelenlegi helyi képviselő-testületben ott lévő pártok – az MSZP, a DK, az LMP, a Momentum és a Jobbik – felsorakozott a fehérvári MSZP-s elnök, Márton Roland mögé. Ezzel eldőlt, hogy a városvezetői székre két komoly pályázó lesz: az összellenzéki Márton, és a jelenlegi polgármester, a kormánypárti Cser-Palkovics András.

HIRDETÉS

A polgármesterjelölt kijelentette, a megállapodást több hónapos közös ellenzéki munka készítette elő, és legfőbb feladatának azt nevezte, hogy „át kell vezetni Székesfehérvárt a 21. századba.” Márton szerint az EU-tól sok-sok milliárd forintot kapott az ország, ezt azonban „bulibáróként viselkedve” a fideszes vezetés elverte propagandára, „személyi kultuszra” és stadionokra.

Ezzel szemben ő az életminőség növelésére költené ezt a pénzt, és több problématerületre hívta fel a figyelmet:

  1. A közlekedési káosz felszámolása: a dugók felszámolása, és szükséges helyeken parkolók létesítése, az Alba Volán újjászervezése, városi tulajdonban.
  2. Egészségügyi várólisták megszüntetése, egy önkormányzati diagnosztikai központ felépítése a Gáz utcában.
  3. Közép-Európa ipari központjává kívánja tenni Székesfehérvárt: ezt úgy kívánja véghez vinni Márton, hogy „ne csak a multik” hanem a szakszervezetek támogatásával, és a kötelező egyéves bérmegállapodással ez a dolgozók érdekeit is szolgálja. Ezen kívül a helyi kisvállalkozókat is támogatni szeretné.
  4. Megoldás a lakhatási válságra: önkormányzati bérlakások nagyívű építési programja, a lakáspiac árainak mérséklése, kontrollálása.
  5. „Zöld Fehérvár”-program: fásítási, parkosítási programok a városközpontban és lakótelepeken.
  6. „Az oktatás hanyatlásának megállítása”: helyi oktatási programok kidolgozása a „versenyképes tudásért”, ez egy önkormányzati pályázatokon keresztül megvalósuló idegen nyelvi oktatás, robotikai és informatikai képzések lennének.

Az ellenzéki hat párt képviselői a közös programnyilatkozatot is aláírtak, és Márton Roland kijelentette, a végleges programot a nyár folyamán készítik el, és a hozzájuk csatlakozó civil szervezetek, szakszervezetek képviselőinek neveit április folyamán fogják bejelenteni, ugyanúgy, ahogy a 14 önkormányzati képviselőjelölt bemutatása is a következő hetekre marad majd. Márton Roland egyébként 2014-ben az MSZP-Együtt polgármester-jelöltjeként 22,71 százalékát nyerte el a szavazatoknak, míg a választást Cser-Palkovics nyerte 64,5 százalékkal.

HIRDETÉS

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Egerben és Szombathelyen is egy jelölt mögött sorakoznak fel az ellenzéki pártok: előbbi városban a jobbikos Mirkóczki Ádám, utóbbiban az MSZP-s Nemény András lesz a kormánypárti polgármesterjelöltek kihívója.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,787lájkolóTetszik
2,965követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek