HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Százhetvenket...

Százhetvenketten fagytak meg télen

HIRDETÉS

Szeptember hideg napjai és március 31. között 172-en fagytak meg a télen – tette közzé összesítését a Magyar Szociális Fórum. A kihűlések 39 százaléka a szabad ég alatt történt, míg 61 százalék fűtetlen lakásokban, vagy kórházba szállítás közben, esetleg odaérkezés után halt meg. Fűtetlen lakásokban inkább nők, míg a természetben inkább férfiak hunytak el. Nagyrészt ötven év felettiek voltak, de akadt köztük fiatalkorú is.

HIRDETÉS

A közterületen való életvitelszerű tartózkodást tiltó törvény óta 165-en fagytak meg, ami arra utal, hogy a tiltás alkalmatlannak bizonyult ennek megelőzésére. Az MSZF szerint egyértelművé vált, hogy a hajléktalanság és a szegénység problémája nem oldható meg hatósági eszközökkel, és csakis politikai akarattal lehetne segíteni a lecsúszottakon.

Az MSZF kimutatása szerint 2015 és 2019 között 760-an fagytak meg. A Központi Statisztikai Hivatal pedig 2017-ig terjedően több esetről számol be, mint ahányról a Magyar Szociális Fórum tud.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,752lájkolóTetszik
2,381követőKövetés
16,691feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Elhallgatások és hazugságok – Magyar Hang-ajánló

Thuróczy Szabolcs-interjú. Lelepleződik „Tiborc”, a szalagmunkás riporter. Vannak anyák, akik maguk is árulják a drogot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A gyűlöletet könnyű kiereszteni a palackból, de visszaterelni lehetetlen

Közpénzből kitömött, ócska propagandalapok szítják a gyűlöletet szinte bárki, bármilyen társadalmi csoport ellen, szinte egymással versengve.

Vízszintes végtelen