HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Százhetvenket...

Százhetvenketten fagytak meg télen

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Szeptember hideg napjai és március 31. között 172-en fagytak meg a télen – tette közzé összesítését a Magyar Szociális Fórum. A kihűlések 39 százaléka a szabad ég alatt történt, míg 61 százalék fűtetlen lakásokban, vagy kórházba szállítás közben, esetleg odaérkezés után halt meg. Fűtetlen lakásokban inkább nők, míg a természetben inkább férfiak hunytak el. Nagyrészt ötven év felettiek voltak, de akadt köztük fiatalkorú is.

A közterületen való életvitelszerű tartózkodást tiltó törvény óta 165-en fagytak meg, ami arra utal, hogy a tiltás alkalmatlannak bizonyult ennek megelőzésére. Az MSZF szerint egyértelművé vált, hogy a hajléktalanság és a szegénység problémája nem oldható meg hatósági eszközökkel, és csakis politikai akarattal lehetne segíteni a lecsúszottakon.

Az MSZF kimutatása szerint 2015 és 2019 között 760-an fagytak meg. A Központi Statisztikai Hivatal pedig 2017-ig terjedően több esetről számol be, mint ahányról a Magyar Szociális Fórum tud.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,706lájkolóTetszik
3,476követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Orbán Viktor: Újabb nemzeti konzultáció indul, ezúttal a koronavírusról és a gazdasági intézkedésekről

„Engem úgy neveltek, hogy egyértelmű volt: én egy nagy nemzetnek vagyok a gyereke”. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy 2021-ben fantasztikus évünk lehet.

Egyenlőbbek