Tizenhat percbe kerül kerekesszékkel átszállni a villamosról a metróra az Árpád hídnál

Tizenhat percbe kerül kerekesszékkel átszállni a villamosról a metróra az Árpád hídnál

Utolsó simítások az átadó előtt. Úgy tűnik azonban, akadnak még megoldásra váró feladatok az Árpád hídnál (Fotó: Balogh Roland/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az M3-as metró másfél évig tartó lezárása után az utasok számára az egyetlen érdemi változást az állomások akadálymentesítése jelentette volna, de Tarlós István ígérete ellenére a gyakorlatban ez sem teljesült.
Két olyan állomás is van a megújult északi szakaszon, ahol ugyan fel lehet jutni a felszínre kerekesszékkel vagy babakocsival, de a felszín már nem átjárható, a csomópont két oldala között nincs szintbeli átjutási lehetőség – írja nyilvános Facebook bejegyzésében a Közlekedő Tömeg.

Mint megjegyzik: „Az Árpád hídnál emiatt 14 percre van szüksége a kerekesszékes utasoknak, hogy az Óbudáról érkező 1-es villamos peronjáról átjussanak az Újpest felé tartó metró peronjára. Több száz métert kell kerülniük a Váci út és a Róbert Károly körút keresztezéséhez, menet közben pedig egyszer le kell liftezniük az aluljáróba, majd feljönni onnan a rámpán, végül megint leliftezni a túloldalon.”

Az egyesület egyébként egy igen látványos videóval érzékelteti az átszállás abszurditását:

Közlekedő Tömeg

A Közlekedő Tömeg tapasztalatai szerint „más átszállási irányokban sem jobb a helyzet: a belvárosból metróval érkezőknek a ma még félkész volánpályaudvar akadálymentes megközelítéséhez 10 percre van szükségük. Újpest-központnál pedig csak a felszín érhető el lifttel, az aluljáró nem, zebrák pedig szintén nincsenek. Itt is 10-15 perces kerülőkkel kell számolnia annak, aki a főpolgármester szerint akadálymentes metró és az akadálymentes buszok között szeretne átszállni.”

Az esettel kapcsolatban a BKK-t is megkerestük, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

Frissítés: A BKK válaszolt lapunknak. Mint írták: „megkeresését továbbítottuk az illetékes BKV Zrt.-nek, választ tőlük kap majd.”