HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Karácsony Ger...

Karácsony Gergelyék elutasítják Puzsérék ultimátumát

HIRDETÉS

Lesz Budapesten előválasztás, lényegében függetlenül Puzsér Róbert részvételétől – erre utalt a főpolgármesteri posztot ambicionáló Karácsony Gergely, illetve az őt támogató MSZP is annak kapcsán, hogy Puzsér Róbert egyelőre kiszállt a tárgyalásokból. A publicista – mint azt a Magyar Hang elsőként megírta – arra hivatkozott, hogy Karácsony Gergelyék felrúgták a korábbi írásbeli és szóbeli megállapodásaikat, amikor úgy egyeztek meg Budapesten több ellenzéki párttal is a kerületi polgármesterjelöltekről, hogy abból kihagyták a – Puzsér Róbert mögött álló – LMP-t és Jobbikot. Sőt, az utóbbi pártnak nem is szánnának kerületvezetői pozíciót.

HIRDETÉS

Karácsony Gergely a Facebookon reagált röviden, ebben leszögezte, hogy megtartják az előválasztást, méghozzá olyan feltételek mellett, amelyekről korábban éppen Puzsér Róberttel állapodtak meg. – Nekem nincsenek feltételeim. Aki jön, az jön, aki nem, az nem – írta a politikus. A kerületi indulásokról pedig csak azokkal tudnak további egyeztetéseket folytatni, akik elfogadják, hogy az előválasztás győztesét támogatják az őszi főpolgármester-választáson.

Ez az utolsó mondat azért is érdekes, hiszen szavai szerint csak akkor fognak a Jobbikkal és az LMP-vel egyezkedni a fővárosban, ha mindkét párt vállalja azt, hogy az ő győzelme esetén felsorakoznak mögé. Nagy kérdés, hogy vajon a Jobbik és az LMP el tudja-e képzelni, hogy Karácsony Gergelyt támogassák.

A Magyar Hang megkeresésére Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke is kijelentette, hogy lesz második forduló júniusban. Bíznak benne, hogy azon Puzsér Róbert is elindul, a szocialisták – illetve a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd és a Szolidaritás – által támogatott Karácsony Gergely megméreti magát.

Puzsérék felfüggesztik az előválasztásról szóló tárgyalásokat | Magyar Hang

Egyelőre nem folytatja az előválasztás nyárra tervezett második fordulójáról szóló tárgyalásokat Puzsér Róbert és csapata – értesült a Magyar Hang. Lapunk birtokába került az a levél, amelyben Zaránd Péter, a publicista kampányfőnöke ezt közli Karácsony Gergellyel, sőt, még ultimátumot is ad.

A fővárosban zajlott tárgyalások kapcsán egyébként Molnár Zsolt lapunknak azt mondta, hogy az LMP-sekkel való egyeztetéseken, illetve a tőlük érkező érdeklődések kapcsán ők mindig elmondták, hogy az európai parlamenti kampány kezdetéig le akarják zárni a polgármesteri jelöléseket. Tanultak ugyanis abból, hogy 2014-ben későn kezdték el ezt a folyamatot. Ráadásul a tervek szerint júniusban lezajló előválasztás második fordulója, illetve a közelgő önkormányzati választási kampány miatt erre már kevés lenne az idő.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,974lájkolóTetszik
2,422követőKövetés
16,838feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Orbán hamis mítoszt épít – Magyar Hang-ajánló

Németh Miklós- és Gémesi György-interjú; megszólal a „kutyagyilkos bisztró” pultosa; gyerekkönyvmelléklet; vajteszt. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Savazz rá

A politikai szimpátia már nem értékrendfüggő, hanem rajongásfaktor. A szívem a pártért dobog. A párt az élet. A párt a család. Nincs igazság.

A vizsga