HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A gödör mélyé...

A gödör mélyén: megtörhető az esztergomi átok?

HIRDETÉS

„Az átadás napja: 2010. április 31.” – írták fel Gimesi Sándor vállalkozó emberei a nemlétező időpontot az esztergomi Mária Valéria hotel építési területe elé jó tíz éve. Szavatartók voltak. A csonka betonmonstrum azóta is ott meredezik a Prímásszigeten, mintha az egykori polgármester, Meggyes Tamás uralmának és ámokfutásának emlékére hagyták volna ott mementóként. A teljes cikket a Magyar Hang április 5-i (2019/14.) számában olvashatja!

HIRDETÉS

A lehangoló látvány korábbi hasonlóan szimbolikus „mementót” idézhet: a csonka, szintén Mária Valéria hercegnőről elnevezett hídét, amelynek semmibe meredő, az első pillérig terjedő íve több mint fél évszázadon át juttathatja eszébe a helyieknek a nyers történelmi hétköznapokat, a szétszakítottságot. (A csehszlovákok ötletesen oldották fel a faramuci helyzetet, a náluk is meglévő ívre könnyűszerkezetű éttermet építettek.)

Esztergomon mintha átok ülne: legalább száz éve folyamatos elszenvedője történelmi-politikai viharainknak.

Sínre pottyantós, avagy merre halad a magyar vasút? | Magyar Hang

Nagy tervek, guruló forintok címmel indult sorozatunkban hazai fejlesztésekkel kapcsolatos hiányosságoknak, be nem tartott ígéreteknek járunk utána.

(…)

2014-ben az önkormányzati választásnak nagy volt a tétje: a kampányban magát Orbán Viktort kellett bevetni, hogy a megtépázott renomét valamennyire helyreállítsa. A miniszterelnök szívhez szóló ígéretekkel érkezett. „Az ország fővárosa ugyan Budapest, de az ország első városa Esztergom. Esztergom nem lehet a széthúzás, az esélytelenség, a reménytelenség és az elszalasztott lehetőségek városa” – mondta többek között a kormányfő a kampányhajrában, hozzátéve azt is: „Romanek Etelka programja jó esélyt ad a kormány és Esztergom új vezetése között.”

HIRDETÉS

(…)

A Fidesz jelöltje nyert, de ötéves mandátuma alatt a város benne maradt a gödörben, amiben nyilván része van annak is, hogy Orbán Viktor ígéretével ellentétben a kellő mértékű kormányzati segítség is elmaradt.

(…)

Mi történt, és mi nem az elmúlt években Esztergomban, és milyen szerepet játszik a város politikai életében Hernádi Zsolt MOL-vezér, valamint Kiss-Rigó László püspök? Mit hagyott Meggyes Tamás az utókorra? Miért buktatta meg saját polgármesterét a Fidesz és milyen terveik vannak a kormánypártoknak? A válaszokat keresse a Magyar Hang április 5-én megjelent 2019/14. számában!

Nagy tervek, guruló forintok című sorozatunkban hazai fejlesztésekkel kapcsolatos hiányosságoknak, be nem tartott ígéreteknek járunk utána.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/14. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,097lájkolóTetszik
2,191követőKövetés
15,911feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ütésállónak kell lenni – Magyar Hang-ajánló

Nyáry Krisztián-, Ürge-Vorsatz Diána- és Schmuck Erzsébet-interjú, ormánsági riport, Bige László portré, magyar közpénz a román kormánypártnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek