Alkotmánybíróság: Nem volt gond a túlóratörvény elfogadásával

Alkotmánybíróság: Nem volt gond a túlóratörvény elfogadásával

Az Országgyűlés ülése 2018. december 12-én, a túlóratörvény elfogadásakor. (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem állapítható meg közjogi érvénytelenség a Munka Törvénykönyvének módosítása és a közigazgatási bíróságokról szóló törvényeknél – így döntött az Alkotmánybíróság a HVG.hu beszámolója szerint. Az indoklás ezekben a percekben zajlik.

Emlékezetes, az ellenzék által következetesen csak rabszolgatörvénynek nevezett szabályozást botrányos körülmények között fogadták el az Országgyűlésben: több képviselő megakadályozta a levezető elnököt, hogy felmenjen a pulpitusra, így Latorcai János végül a saját helyéről vezényelte le a szavazásokat. Alig lehetett hallani valamit, hiszen az ellenzéki politikusok folyamatosan kiabáltak, sípoltak, még egy hangosbemondóval is szirénáztak. Nem volt ellenzéki jegyző, ráadásul a szavazás úgy zajlott le, hogy sokaknál nem is volt behelyezve az üléstermi helyükön a szavazásra jogosító kártyájuk.

Botrányos ülésen szavazta meg a Fidesz a rabszolgatörvényt, az ellenzék csalást kiált, Orbán Viktor elégedett | Magyar Hang

Cikkünk folyamatosan frissül. Ma szavazott a Munka törvénykönyve rabszolgatörvényként emlegetett módosításáról és a közigazgatási bíróságokról az Országgyűlés. Több tucatnyi más javaslattal egyetemben. Az ellenzék megpróbálta megakadályozni a szavazást, de sikertelenül. Szerintük a kormány törvénytelenül verte át akaratát. Az ülés után tüntetés kezdődött a városban.

Több

ellenzéki párt ezekre hivatkozva kérte az Alkotmánybíróságot,

hogy állapítsa meg a szabályozás közjogi érvénytelenségét.