HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Alkotmánybíró...

Alkotmánybíróság: Nem volt gond a túlóratörvény elfogadásával

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Nem állapítható meg közjogi érvénytelenség a Munka Törvénykönyvének módosítása és a közigazgatási bíróságokról szóló törvényeknél – így döntött az Alkotmánybíróság a HVG.hu beszámolója szerint. Az indoklás ezekben a percekben zajlik.

Emlékezetes, az ellenzék által következetesen csak rabszolgatörvénynek nevezett szabályozást botrányos körülmények között fogadták el az Országgyűlésben: több képviselő megakadályozta a levezető elnököt, hogy felmenjen a pulpitusra, így Latorcai János végül a saját helyéről vezényelte le a szavazásokat. Alig lehetett hallani valamit, hiszen az ellenzéki politikusok folyamatosan kiabáltak, sípoltak, még egy hangosbemondóval is szirénáztak. Nem volt ellenzéki jegyző, ráadásul a szavazás úgy zajlott le, hogy sokaknál nem is volt behelyezve az üléstermi helyükön a szavazásra jogosító kártyájuk.

Botrányos ülésen szavazta meg a Fidesz a rabszolgatörvényt, az ellenzék csalást kiált, Orbán Viktor elégedett | Magyar Hang

Cikkünk folyamatosan frissül. Ma szavazott a Munka törvénykönyve rabszolgatörvényként emlegetett módosításáról és a közigazgatási bíróságokról az Országgyűlés. Több tucatnyi más javaslattal egyetemben. Az ellenzék megpróbálta megakadályozni a szavazást, de sikertelenül. Szerintük a kormány törvénytelenül verte át akaratát. Az ülés után tüntetés kezdődött a városban.

Több ellenzéki párt ezekre hivatkozva kérte az Alkotmánybíróságot, hogy állapítsa meg a szabályozás közjogi érvénytelenségét.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,110lájkolóTetszik
3,824követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Schilling Árpád: Vidnyánszky kezdetektől hiányos érvkészlete mára puszta önsajnálattá merevedett

A rendező szerint a kuratóriumi elnök is leiratkozott a „sorosista, libernyák, szabadkőműves” mantrát hajtogató nemzeti radikálisok színvonalára.