HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hetes cikkely...

Hetes cikkelyes eljárás: A magyar kormány meghallgatását kezdeményezik

HIRDETÉS

Szükségesnek tartja Németország és Franciaország is, hogy a tagállamok Európa-ügyi minisztereiből álló tanács meghallgassa a magyar kormányt a hazánkkal szemben már megszavazott, úgynevezett 7-es cikkelyes eljárás kapcsán. A Népszava számolt be arról, hogy a franciák és németek képviselői kezdeményeztek ezt, miután lezajlott egy vita a miniszterek tanácsában. Közös nyilatkozatukban azt írták, hogy júniusban, közvetlenül az európai parlamenti választások után lehetne ez esedékes.

HIRDETÉS

A lap birtokába került dokumentum szerint az uniós intézmények és a közös értékek tiszteletben tartása nem képezheti vita tárgyát, ezért itt volt az ideje, hogy a magyar kormány beszüntesse az Európai Bizottság tagjaival szemben indított lejárató kampányát. Felidézték, hogy a Sargentini-jelentés számos aggasztó jelenségre hívja fel a figyelmet: ilyenek az igazságszolgáltatás függetlenségével, a korrupcióval, a média szabadságával, a tanszabadsággal, vagy éppen a menekültek jogaival kapcsolatos aggodalmak. Nem pusztán egyes törvényeket tartanak aggasztónak: az alapvető értékek tiszteletben tartásáról szóló EP-jelentés által festett teljes képet nevezik nagyon aggasztónak. Külön kiemelik a CEU ügyét, illetve a magyar média helyzetét, amelyet egyre egysíkúbbnak neveznek.

Sargentini: Jobboldaliak és baloldaliak egyaránt megszavazták a jelentést | Magyar Hang

Az egyik legnagyobb példányszámú holland napilap, a De Volkskrant 2018. szeptember 13-ai számának bekeretezett címlapja látható Judith Sargentini európai parlamenti képviselŊ irodájában. A képen a Magyarországról szóló jelentés kétharmados elfogadása utáni pillanat látható, amikor a többi képviselő gratulált neki. „Nem, nem én kereteztem be, kaptam valakitől” – mondja.

Nemrég Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje sürgette, hogy a Sargentini-jelentés elfogadása után több hónappal, vegye napirendre az ügyet az Európai Tanács.

Ez egyébként egy hosszú és bonyolult folyamat, amelyet uniós atombombának is neveznek. A legvégén ugyanis az adott tagállam szavazati jogának felfüggesztésével és más komoly szankcióval is járhat, ám csak akkor, ha az Európai Tanács erről egyhangúan dönt. Erre szinte semmi esély sincs.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,156lájkolóTetszik
2,688követőKövetés
17,700feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 60. – Üzenjük Karácsony Gergelynek: Ne!

Műsorvezető: Dévényi István. E heti vendégek: Tóth Richárd, a HVG újságírója és Katona Mariann, a Magyar Hang munkatársa.

A torontói gép