HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld LMP: egyeztet...

LMP: egyeztettünk Puzsérral az előválasztási tárgyalások felfüggesztéséről – Jobbik: megértjük a döntést

HIRDETÉS

Habár az LMP európai parlamenti listavezetője reggel még nem teljesen egyértelműen fogalmazott annak kapcsán, hogy Puzsér Róbert egyelőre kiszáll az előválasztásról szóló tárgyalásokból, a párt budapesti elnöke szerint nincs itt semmiféle félreértés.

HIRDETÉS

A Magyar Hang már hétfőn reggel megírta, hogy Puzsér Róbert felfüggeszti az előválasztásról szóló tárgyalásokat Karácsony Gergellyel. A publicista kampányfőnöke arra hivatkozott, hogy Karácsony Gergelyék felrúgták a korábbi írásbeli és szóbeli megállapodásaikat, amikor úgy egyeztek meg Budapesten több ellenzéki párttal is a kerületi polgármesterjelöltekről, hogy abból kihagyták a – Puzsér Róbert mögött álló – LMP-t és Jobbikot.

Puzsérék felfüggesztik az előválasztásról szóló tárgyalásokat | Magyar Hang

Egyelőre nem folytatja az előválasztás nyárra tervezett második fordulójáról szóló tárgyalásokat Puzsér Róbert és csapata – értesült a Magyar Hang. Lapunk birtokába került az a levél, amelyben Zaránd Péter, a publicista kampányfőnöke ezt közli Karácsony Gergellyel, sőt, még ultimátumot is ad.

A történtek után azonban úgy tűnik, hogy az LMP-ben nem teljesen egyértelmű ez a helyzet. Vágó Gábor, a zöldpárt európai parlamenti listavezetője az ATV kedd reggeli műsorában ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy nekik van egy világos döntésük, az LMP budapesti szervezete ugyanis szeretné az előválasztást. Szavai a csatorna oldalán már olyan címmel jelentek meg, hogy „Az LMP nem adott felhatalmazást Puzsér kiszállására”.

Moldován László, a párt budapesti elnöke ugyanakkor ezt cáfolta. Egy általa jegyzett közleményben ugyanis azt írja, hogy az LMP vezetése egyeztetett előzetesen Puzsér Róberttel arról, hogy a publicista egyelőre feláll a tárgyalóasztaltól. A párt budapesti kongresszusa támogatja a főpolgármesteri előválasztást, de csak és kizárólag azon elvek mentén, amelyeket Puzsér Róbert is korábban vállalt.

A Jobbik ugyan nem tudott arról, hogy Puzsér Róberték hétfőre virradóra bejelentik a tárgyalások felfüggesztését, de megértik. Bencsik János, a párt budapesti elnöke a Magyar Hang megkeresésére elmondta, hogy már többször jelezte nekik a publicista kampánycsapata, hogy gond van az előválasztásról szóló egyeztetésekkel, a másik oldal sokszor nem válaszol nekik, nem tudnak személyes találkozókat összehozni, vagyis egyáltalán nem volt váratlan, hogy ezt a döntést most hét elején meghozták.

HIRDETÉS

Most szerinte – ahogy fogalmazott – az óbaloldal térfelén pattog a labda, nekik kell eldönteniük, hogy valóban akarják-e az egyébként általuk kitalált előválasztást, vagy ez az egész csak egy színjáték volt, a céljuk pedig a saját pozíciójuk bebetonozása, a biztos második hely. Bencsik János is bírálta a baloldal és a Momentum szombaton bejelentett megállapodását, szerinte ugyanis nem lehet a budapesti ellenzéki szavazók 40 százalékát képviselő ellenzéki pártokat figyelmen kívül hagyni, vagy megalázó feltételeket erőltetni rájuk.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,569lájkolóTetszik
2,565követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Zsóri Dániel kapta a Puskás Ferenc-díjat

Zsóri Dániel, a Debreceni VSC focistája élete első felnőtt mérkőzésén szerezte a díjnyertes gólt. Lionel Messi lövését előzte meg az FTC elleni ollózása.

Nem gyom, gyógy