HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Közel hatvane...

Közel hatvanezer magyar gyermek született külföldön

HIRDETÉS

Az elmúlt három évben 55 870 külföldön született magyar állampolgárt anyakönyveztek – olvasható Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkárának a DK-s Oláh Lajos kérdésére adott válaszból.

HIRDETÉS

Az államtitkár a külföldön dolgozó magyarok arányával kapcsolatban az Eurostat adataira hivatkozik, mely szerint ez 5,2 százalék a 20-64 éves korosztályban. Mindez Románia esetében közel 20 százalék, Litvániában 15 százalék, Horvátországban és Portugáliában 14 százalék, Lengyelországban 8 százalék, Észtországban pedig 7 százalék.

Az államtitkár a kérdésre válaszolva kifejti azt is, hogy „Magyarország mindenkori kormányának feladata, hogy olyan ország építésén dolgozzon, ahol jó élni, ahol munkával előre lehet jutni, ahol a gyermekeinket biztonságban fel tudjuk nevelni és ahova jó hazatérni.”

Ennek kapcsán Orbán Balázs kitér arra is, hogy a külföldről visszatérő magyar állampolgárok száma 2014- től folyamatosan növekszik, 2017-ben közel 9 százalékkal többen jöttek vissza, mint 2016-ban. Az államtitkár itt a KSH adataira hivatkozik, ezek szerint 2017-ben közel 20 ezer korábban kivándorolt magyar állampolgár költözött haza.

Be kellene vallani, hogy a kormányok pénzzel nem tudnak érdemben javítani a születésszámokon | Magyar Hang

Csupa kínos mozzanattal szembesül, aki elmélyed hazánk népesedési folyamataiban. Azonban a struccpolitika biztosan nem segít. Mindenki számára ismertté, és fontosságának megfelelően központi kérdéssé kell tenni a jövőnket alapjaiban meghatározó trendeket – csak ez vezethet a javulás útjára. (Ez a cikk még 2018 decemberében jelent meg a Magyar Hang nyomtatott kiadásában.)

„Mi nem bíráljuk vagy szégyelljük azokat a honfitársainkat, akiknek volt bátorságuk külföldön szerencsét próbálni, mi értékeljük, hogy idegen közegben is megállják a helyüket. Számítunk rájuk, hogy a megszerzett tudást hazánkban kamatoztatják és támogatjuk őket, amikor haza szeretnének térni” – írja Orbán Balázs, aki megragadja természetesen az alkalmat, hogy a nemrég bevezetett családvédelmi akciótervet népszerűsítse.

HIRDETÉS

„Ezért is támogatjuk kiemelten a magyar családokat, amelynek eklatáns példája, hogy Európában hazánk fordítja GDP-arányosan a legtöbbet a családtámogatásokra. 2019-ben mintegy 2000 milliárd forint jut családtámogatásra, ami a duplája a 2010-es összegnek.”

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,921lájkolóTetszik
2,833követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 67. – Leleplezzük Orbán alagútját

Dévényi István vendégei Gergely Márton, a HVG vezető szerkesztője és Tompos Ádám, a Magyar Hang újságírója.

Orbán maga a kockázat