HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Közel hatvane...

Közel hatvanezer magyar gyermek született külföldön

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Az elmúlt három évben 55 870 külföldön született magyar állampolgárt anyakönyveztek – olvasható Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkárának a DK-s Oláh Lajos kérdésére adott válaszból.

Az államtitkár a külföldön dolgozó magyarok arányával kapcsolatban az Eurostat adataira hivatkozik, mely szerint ez 5,2 százalék a 20-64 éves korosztályban. Mindez Románia esetében közel 20 százalék, Litvániában 15 százalék, Horvátországban és Portugáliában 14 százalék, Lengyelországban 8 százalék, Észtországban pedig 7 százalék.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az államtitkár a kérdésre válaszolva kifejti azt is, hogy „Magyarország mindenkori kormányának feladata, hogy olyan ország építésén dolgozzon, ahol jó élni, ahol munkával előre lehet jutni, ahol a gyermekeinket biztonságban fel tudjuk nevelni és ahova jó hazatérni.”

Ennek kapcsán Orbán Balázs kitér arra is, hogy a külföldről visszatérő magyar állampolgárok száma 2014- től folyamatosan növekszik, 2017-ben közel 9 százalékkal többen jöttek vissza, mint 2016-ban. Az államtitkár itt a KSH adataira hivatkozik, ezek szerint 2017-ben közel 20 ezer korábban kivándorolt magyar állampolgár költözött haza.

HIRDETÉS

Be kellene vallani, hogy a kormányok pénzzel nem tudnak érdemben javítani a születésszámokon | Magyar Hang

Csupa kínos mozzanattal szembesül, aki elmélyed hazánk népesedési folyamataiban. Azonban a struccpolitika biztosan nem segít. Mindenki számára ismertté, és fontosságának megfelelően központi kérdéssé kell tenni a jövőnket alapjaiban meghatározó trendeket – csak ez vezethet a javulás útjára. (Ez a cikk még 2018 decemberében jelent meg a Magyar Hang nyomtatott kiadásában.)

„Mi nem bíráljuk vagy szégyelljük azokat a honfitársainkat, akiknek volt bátorságuk külföldön szerencsét próbálni, mi értékeljük, hogy idegen közegben is megállják a helyüket. Számítunk rájuk, hogy a megszerzett tudást hazánkban kamatoztatják és támogatjuk őket, amikor haza szeretnének térni” – írja Orbán Balázs, aki megragadja természetesen az alkalmat, hogy a nemrég bevezetett családvédelmi akciótervet népszerűsítse.

„Ezért is támogatjuk kiemelten a magyar családokat, amelynek eklatáns példája, hogy Európában hazánk fordítja GDP-arányosan a legtöbbet a családtámogatásokra. 2019-ben mintegy 2000 milliárd forint jut családtámogatásra, ami a duplája a 2010-es összegnek.”

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,992lájkolóTetszik
3,653követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Angela Merkel (Fotó: berlinerfotograf / pixabay.com)

Uniós mentőcsomag: Merkel kompromisszumos ajánlatot visz Brüsszelbe

Németország hajlandó a kölcsönös engedményeken alapuló megegyezésre az EU pénteken kezdődő rendkívüli csúcstalálkozóján – mondta a kancellár.