HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kósa Lajos és...

Kósa Lajos és Orbán Viktor focimeccsről hívta Bajnai Gordont

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Még informális kapcsolat sem volt a Bajnai-kormány ideje alatt Bajnai Gordon miniszterelnök és Orbán Viktor között – derül ki abból az interjúból, amely a 168 Óra Frontsebészet – A köztársaság utolsó kormánya című könyvében jelenik meg napokban és amelyből a hetilap eheti száma közöl részleteket. (A könyvet a Bajnai-kormány megválasztásának tizedik évfordulója adják ki.)

Bajnai a Fidesz távolságtartását azzal magyarázta, hogy a párt el akarta tolni magától a válságkezelő intézkedéseket. Sőt, a Fidesznek még kedvező is volt, hogy ezt nem Orbánéknak kell megtennie. Ennek ellenére előfordult, hogy beszélgetett a korábbi kormányfő a jelenlegivel. Egyik alkalommal a fideszes Kósa Lajos debreceni polgármesterként fordult Bajnaihoz, miután Debrecen szeretett volna elnyerni egy nukleáris fizikai kutatóközpont létesítésére kiírt pályázatot. Az akkori kormányfő a támogatását ahhoz a feltételhez kötötte, hogy a Fidesz nem támadja majd a szocialista kormányt, ha mégsem sikerül.

Kósa Lajos a Rómában rendezett Bajnokok Ligája döntőről hívta fel Bajnait, majd átadta a telefont Orbánnak, akivel ekkor néhány percet beszélgetett. Úgy emlékszik, Orbán azt mondta neki, hogy a Fideszben úgy működnek a dolgok, hogy minden témának felelőse van: ha sikerül az adott projekt, jó, ha nem, ő a hibás. Azaz ennek a projektnek a felelőse Kósa Lajos volt, azaz kudarc esetén is övé a felelősség. Mi tesszük hozzá, hogy egyébként a nemzetközi pályázaton nem Debrecen futott be.

Ezenkívül a Puskás-díj átadóján, majd a 2010-es választás után Lech Kaczynski temetésén beszéltek személyesen. Utóbbin szegezte Bajnai Orbán Viktornak a kérdést: mikor veszi át a kormányzást. „Mosolygott, és valami olyasmit mondott, hogy időben át fogjuk venni”. Bajnai Gordon a kötetben egyébként azt is kijelentette, hogy egy normális országban belőle már nem lesz miniszterelnök.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,735lájkolóTetszik
3,784követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Jourová: Brüsszel az év végéig reflektálhat a veszélyhelyzet idején hozott kormányzati intézkedésekre

Szél Bernadett levelére válaszolt az Európai Bizottság alelnöke. A Bizottság aggódik a rémhírek terjesztésével kapcsolatos új rendelkezések miatt.