HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A kormányzati...

A kormányzati propaganda egydimenziós térben akarja értelmezni az iszlám világot

HIRDETÉS

A magyar kormánypárt az emberek félelmére hat, amikor a muszlim emberek ellen uszít, közben pedig kiradírozza a kritikai gondolkodást, mindezt áltudományos módszerekkel támasztja alá. A Magyar Hangnak elemezte a muzulmánok hazai megítélését Fodor István iszlámkutató.

HIRDETÉS

Részlet a Magyar Hang április 12-i (2019/15.) számában olvasható interjúból!

A kormányzati propagandaoldalakon található, az iszlámmal foglalkozó cikkekhez kapcsolódó olvasói kommentek megdöbbentők. Meghatározó részük folyamatosan ismétlődő, megvető gyűlölettel átitatott lózungokkal és klisékkel van tele. Így például visszatérő gondolat a merénylet „szemet szemért” elv alapján való legitimálása. A kommentek jelentős részéből látható, hogy sokak fejében a muszlimok az ISIS, azaz az Iszlám Állam harcosaival egyenlőként jelennek meg. Ez megint csak az ellenérzések vélt indokoltságát és szükségességét alapozza. A toposzként rögzült civilizációk harcáról és az összeesküvés-elméletekkel átszőtt polgárháborús interpretációkról is láthatunk bejegyzéseket – mondta a Magyar Hangnak Fodor István iszlámkutató, akitől a március 15-ei, új-zélandi merénylet után kértünk interjút. A szakértőt az iszlám magyarországi megítéléséről is kérdeztük.

A teljes interjút keresse a Magyar Hang április 12-én megjelent 2019/15. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/15. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,097lájkolóTetszik
2,191követőKövetés
15,911feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ütésállónak kell lenni – Magyar Hang-ajánló

Nyáry Krisztián-, Ürge-Vorsatz Diána- és Schmuck Erzsébet-interjú, ormánsági riport, Bige László portré, magyar közpénz a román kormánypártnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek