HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kéri: Orbán a...

Kéri: Orbán annyira volt liberális, mint amennyire keresztény ma

HIRDETÉS

Nem mindennapi történettel illusztrálta Kéri László politológus a szerdai Kötöttfogásban, hogy Orbán Viktor mindig olyan, amilyen épp lenni akar. A Bibó Szakkollégium egykori nevelőtanára 19 évesen ismerte meg a mostani kormányfőt, de állítása szerint hosszú évekbe telt rájönnie: Orbán „bármikor, bármilyen szerepet egy pillanat alatt elő tud adni.”

Kötöttfogás 33. – Orbán Viktor büfésnek állt | Magyar Hang

A Kötöttfogás 2019. április 10-i adása. Dévényi István e heti vendégei: Csintalan Sándor, Konok Péter, Kéri László és Pörzse Sándor. Témák: Legyőzhető a Fidesz A Momentum nagy pillanata Ki szervezte a migránskaravánt? A Magyar Hang Youtube-csatornáján korábbi műsorainkat is megtekintheti.

HIRDETÉS

Az 1994-es választás után történt, hogy kinn beszélgetett vele a parlament aulájában, ahol akkor még mozgóbüfék voltak. Az egyik árusítónak el kellett szaladnia, mire a Fidesz vezetője odaszólt, hogy „te, álljunk be büfésnek”, majd máris adta a szendvicset, az üdítőt a többi politikusnak. A kétségkívül kedves történet Kéri szemében később átalakult politikai metaforává.

Stumpf István: Orbán és Szájer ösztöndíja is Sorostól jött ám | Magyar Hang

Sok mindenre fel voltunk készülve, de Stumpf István szerda esti előadására úgy indultunk el: azért itt csak nem lesz sorosozás. Nagyobbat nem is tévedhettünk volna. Igaz, a milliárdos neve nem épp abban a kontextusban hangzott el, amilyenben az a Fideszhez közel álló személyeknél mostanában szokás.

„Annyira volt liberális annak idején, mint amennyire keresztény ma. Nincs jelentősége, hogy miként definiálja magát, annak van jelentősége, hogy mit hisz, mi az a nyerő kártya, amit elő kell vegyen” – jelentette ki a politológus, akit nemrég egyébként Stumpf István méltatott az ELTE-n tartott előadásában.

A szerdai Kötöttfogást itt tudják megtekinteni:

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,097lájkolóTetszik
2,191követőKövetés
15,911feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ütésállónak kell lenni – Magyar Hang-ajánló

Nyáry Krisztián-, Ürge-Vorsatz Diána- és Schmuck Erzsébet-interjú, ormánsági riport, Bige László portré, magyar közpénz a román kormánypártnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek