Kéri: Orbán annyira volt liberális, mint amennyire keresztény ma

Kéri: Orbán annyira volt liberális, mint amennyire keresztény ma

Kötöttfogás 33: Csintalan Sándor, Konok Péter, Dévényi István, Kéri László és Pörzse Sándor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem mindennapi történettel illusztrálta Kéri László politológus a szerdai Kötöttfogásban, hogy Orbán Viktor mindig olyan, amilyen épp lenni akar. A Bibó Szakkollégium egykori nevelőtanára 19 évesen ismerte meg a mostani kormányfőt, de állítása szerint hosszú évekbe telt rájönnie: Orbán „bármikor, bármilyen szerepet egy pillanat alatt elő tud adni.”

Kötöttfogás 33. - Orbán Viktor büfésnek állt | Magyar Hang

A Kötöttfogás 2019. április 10-i adása. Dévényi István e heti vendégei: Csintalan Sándor, Konok Péter, Kéri László és Pörzse Sándor. Témák: Legyőzhető a Fidesz A Momentum nagy pillanata Ki szervezte a migránskaravánt? A Magyar Hang Youtube-csatornáján korábbi műsorainkat is megtekintheti.

Az 1994-es választás után történt, hogy kinn beszélgetett vele a parlament aulájában, ahol akkor még mozgóbüfék voltak. Az egyik árusítónak el kellett szaladnia, mire a Fidesz vezetője odaszólt, hogy „te, álljunk be büfésnek”, majd máris adta a szendvicset, az üdítőt a többi politikusnak. A kétségkívül kedves történet Kéri szemében később átalakult politikai metaforává.

Stumpf István: Orbán és Szájer ösztöndíja is Sorostól jött ám | Magyar Hang

Sok mindenre fel voltunk készülve, de Stumpf István szerda esti előadására úgy indultunk el: azért itt csak nem lesz sorosozás. Nagyobbat nem is tévedhettünk volna. Igaz, a milliárdos neve nem épp abban a kontextusban hangzott el, amilyenben az a Fideszhez közel álló személyeknél mostanában szokás.

„Annyira volt liberális annak idején, mint amennyire keresztény ma. Nincs jelentősége, hogy miként definiálja magát, annak van jelentősége, hogy mit hisz, mi az a nyerő kártya, amit elő kell vegyen” – jelentette ki a politológus, akit nemrég egyébként Stumpf István méltatott az ELTE-n tartott előadásában.

A szerdai Kötöttfogást itt tudják megtekinteni: