HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Konkrét terve...

Konkrét tervek vannak a dugódíj bevezetésére

HIRDETÉS

Behajtási díj bevezetése, a kisföldalatti korszerűsítése és meghosszabbítása, több villamosvonal meghosszabbítása, utak felújítása, biciklis infrastruktúra fejlesztése – többek között ezek szerepelnek a főváros közlekedésfejlesztései elképzelései között. Az Index vette észre, hogy már múlt héten nyilvánosságra hozták a terveket, amelyben szerepel az is, hogy milyen elképzelések vannak a 2021 és 2025 közötti időszakra.

HIRDETÉS

Az egyelőre véleményezésre váró koncepció három különböző költségvetési kerettel is számol: szűkössel, közepessel és gazdaggal. A dugódíj mindhárom verzióban szerepel, mint egy 3,3 milliárd forintból megvalósítandó projekt.

Az alacsony költségvetés melletti elképzelések között szerepel – többek között – egy integrált menetrend és menetdíjrendszer kialakítása, a BKK-MÁV-Volán szolgáltatásainak harmonizálása, az M1 metróvonal korszerűsítése és meghosszabbítása, a 3-as villamos vonal meghosszabbítása a Kassai téren át észak felé és Szegedi úti felüljáró megépítése, vagy éppen a Csepeli gerincút (Teller Ede út) kialakítása.

Közepes forráskeretnél már szerepel a tervek között az M2 metróvonal és a gödöllői HÉV összekötése, valamint a hármas metró meghosszabbítása Káposztásmegyerig. Amennyiben pedig még több pénz lenne, akkor szóba kerülne a négyes metró nyugati meghosszabbítása, illetve az újpalotai villamosvonal megépítése.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,097lájkolóTetszik
2,191követőKövetés
15,911feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ütésállónak kell lenni – Magyar Hang-ajánló

Nyáry Krisztián-, Ürge-Vorsatz Diána- és Schmuck Erzsébet-interjú, ormánsági riport, Bige László portré, magyar közpénz a román kormánypártnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek