HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld „Lázár jobb m...

„Lázár jobb miniszterelnök lenne, mint Orbán”

HIRDETÉS

Lázár János biztos jobb miniszterelnök lenne, mint Orbán Viktor – erről beszélt az egykori Fidesz-tag Bozóki András a 24.hu-nak adott interjújában. Bár a CEU politológus professzora azt is gyorsan hozzátette, hogy ezzel nem mondott sokat, mert egyre inkább hajlik arra, hogy „a rohamozó, mindenkin átgázoló, gátlástalan, omnipotens szerepben tetszelgő Orbán Viktornál” bárki visszafogottabb, realistább, egyezkedőbb kormányfő lenne.

HIRDETÉS

Bozóki András mesélt arról is, hogy a 2014-es választási győzelem után számos fideszes óvatosan arról kezdett beszélni, hogy ideje megnyugodni, egyezzenek ki a megrogyott ellenzékkel. Ám Orbán Viktor az övéi körében konkrétan betiltotta azt a szót, hogy konszolidáció, és azt mondta: gyerünk tovább előre. Csakhogy Bozóki szerint lehetetlen mindig rohamozni, minden rendszer kifárad egyszer.

A CEU-val kapcsolatban úgy fogalmazott: Ez az ember szeret leszámolni, az sem zavarja, ha ártatlanok kerülnek az útjába.

„A Fidesz és a Néppárt vitájának semmi köze az EP-választásokhoz” | Magyar Hang

A CEU meghívására jött Budapestre, fideszes politikussal nem tudott egyeztetni Szlovákia volt miniszterelnöke, Mikulás Dzurinda. Többek között a szlovák-magyar viszonyról és az Európa előtt álló égető kérdésekről beszélgettünk.

Az európai színtérről is hosszan értekezett, kifejtette, hogy amennyiben Manfred Weber a fideszesek nélkül is kényelmes többséget tud szervezni maga mögé az Európai Parlamentben, akkor alighanem véglegesítik a Fidesz felfüggesztését, vagyis kizárják a pártot. – Orbán pedig mehet majd Kaczyński, Salvini, Strache, Le Pen, a német AfD, meg a többi jobboldali radikális közé. Eszmeileg amúgy is közelebb áll már hozzájuk, mint a Néppárthoz – mondta. Ám szerinte nem lesz könnyű dolga a Néppárton kívül sem, hiszen az európai radikális jobbot számos törésvonal szabdalja. Például a Putyin-barát Orbánnak szót kéne majd értenie a zsigerből oroszellenes Kaczyńskival, és noha a magyar miniszterelnök szavakban egyetlen menekültet sem hajlandó befogadni, dűlőre kéne jutnia a menekültek szétosztását szorgalmazó Salvinivel is.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,079lájkolóTetszik
2,175követőKövetés
15,885feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ütésállónak kell lenni – Magyar Hang-ajánló

Nyáry Krisztián-, Ürge-Vorsatz Diána- és Schmuck Erzsébet-interjú, ormánsági riport, Bige László portré, magyar közpénz a román kormánypártnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Már felháborodni is kár…

A minap megszegtem a saját szabályomat, és már reggel belenéztem a hírözönbe, de én már nem leszek ideges, csak röhögök az egészen.