Ellenzéki képviselők ismét akcióztak a köztévénél

Ellenzéki képviselők ismét akcióztak a köztévénél

Tordai Bence, Hadházy Ákos, Varju László és Cseh Katalin az MTVA székháza előtt 2019. április 15-én (Fotó: Instagram/Hadházy Ákos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újra az MTVA, vagyis a közmédia Kunigunda útján álló épületénél akcióztak ellenzéki politikusok. Be akartak jutni valamelyik épületbe, hogy Papp Dániel hírigazgatóval beszéljenek, de nyitott ajtót ezúttal sem találtak.

Az eseményeket a korábbiakhoz hasonlóan, most is élőben közvetítette a független Szél Bernadett. Az látszott, hogy kora délután fél kettő körül jutottak be az MTVA udvarára, több ajtón keresztül is megpróbáltak az épületekbe bejutni, ám volt, ahol egy őr állta útjukat, máshol pedig az ajtót zárva találtak. Természetesen nem egyedül sétálgattak, őrök kísérték őket.

Hadházy Ákos

Az igazi álomállás Magyarországon az MTVA kommunikációs igazgatójáé. A jó fizetés ellenében lejött hozzánk és közölte: nem válaszol semmire. Találkoztunk a mindenben szakértő ifjabb Lomnicivel is,...

Az ugyancsak független Hadházy Ákos is élőben adta a történéseket, ő jobbikos politikusokkal együtt eljutott a látogatóközpontig. Az is kiderült, hogy az épületből éppen távozó Fábry Sándor humorista majdnem beengedte őket tovább is, ám végül ez sem történt meg.

Miután nem tudtak beszélni Papp Dániellel sem, végül kimentek a közmédia udvaráról. Az utcán tartott sajtótájékoztatón bírálták, hogy a hírigazgató nem állt szóba velük, ahogyan azt is, hogy propaganda folyik az állami csatornákon keresztül. Azt ígérték, hogy nem adják fel, és később is vissza fognak menni. Jelen volt egyébként – mások mellett – a független Szél Bernadett és Hadházy Ákos, többen a Jobbikból – például Kepli Lajos – a DK-s Varju László, a Párbeszédet képviselő Tordai Bence, illetve a Momentumból Cseh Katalin és többen mások.
Érdekesség, hogy az MSZP és az LMP politikusai nem voltak ott, pedig Hadházy Ákos elmondása szerint minden ellenzéki párt tudott az akcióról.

Szél Bernadett

Szél Bernadett is live now - at MTV - Magyar Televízió (MTVA).

A sajtótájékoztató végén a követeléseiket tartalmazó listából többet is kiragasztottak az MTVA épületére. Ebben a következők szerepelnek:

1)

Követeljük, hogy konszenzusos vezető álljon a közmédia élén!

Követeljük a paritásos Médiatanácsot is, amely egyenlő részben

kormánypárti és ellenzéki tagokból álló testület és a

vezetőt kinevezi!

2)

Követeljük a fizetett kormánypropaganda törvényi tiltását!

Követeljük, hogy a Magyar Távirati Iroda ne cenzúrázza a pártok

és civil szervezetek közleményeit!

3)

Követeljük, hogy a közmédia élő műsoraiban a kormánypárttal

egyenlő arányban szerepeljenek ellenzéki politikusok. A kampány

alatt a közmédiában minden, az európai parlamenti választáson

induló párt kapjon egyenlő, rendszeres, valódi megjelenési

lehetőségeket, ne csak öt percet!

4)

Követeljük a közmédia jelenlegi költségvetésének harmadára

csökkentését, az így megtakarított tízmilliárdok kórházakra

és iskolákra fordítását!

5)

Követeljük, hogy a közmédia számoljon be minden jelentős EU-s

beruházásról, annak pontos megjelölésével, hogy az milyen és

mekkora uniós forrásokból valósult meg!

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.