HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Ellenzéki kép...

Ellenzéki képviselők ismét akcióztak a köztévénél

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Újra az MTVA, vagyis a közmédia Kunigunda útján álló épületénél akcióztak ellenzéki politikusok. Be akartak jutni valamelyik épületbe, hogy Papp Dániel hírigazgatóval beszéljenek, de nyitott ajtót ezúttal sem találtak.

Az eseményeket a korábbiakhoz hasonlóan, most is élőben közvetítette a független Szél Bernadett. Az látszott, hogy kora délután fél kettő körül jutottak be az MTVA udvarára, több ajtón keresztül is megpróbáltak az épületekbe bejutni, ám volt, ahol egy őr állta útjukat, máshol pedig az ajtót zárva találtak. Természetesen nem egyedül sétálgattak, őrök kísérték őket.

Hadházy Ákos

Az igazi álomállás Magyarországon az MTVA kommunikációs igazgatójáé. A jó fizetés ellenében lejött hozzánk és közölte: nem válaszol semmire. Találkoztunk a mindenben szakértő ifjabb Lomnicivel is,…

Az ugyancsak független Hadházy Ákos is élőben adta a történéseket, ő jobbikos politikusokkal együtt eljutott a látogatóközpontig. Az is kiderült, hogy az épületből éppen távozó Fábry Sándor humorista majdnem beengedte őket tovább is, ám végül ez sem történt meg.

Miután nem tudtak beszélni Papp Dániellel sem, végül kimentek a közmédia udvaráról. Az utcán tartott sajtótájékoztatón bírálták, hogy a hírigazgató nem állt szóba velük, ahogyan azt is, hogy propaganda folyik az állami csatornákon keresztül. Azt ígérték, hogy nem adják fel, és később is vissza fognak menni. Jelen volt egyébként – mások mellett – a független Szél Bernadett és Hadházy Ákos, többen a Jobbikból – például Kepli Lajos – a DK-s Varju László, a Párbeszédet képviselő Tordai Bence, illetve a Momentumból Cseh Katalin és többen mások.
Érdekesség, hogy az MSZP és az LMP politikusai nem voltak ott, pedig Hadházy Ákos elmondása szerint minden ellenzéki párt tudott az akcióról.

HIRDETÉS

Szél Bernadett

Szél Bernadett is live now – at MTV – Magyar Televízió (MTVA).

A sajtótájékoztató végén a követeléseiket tartalmazó listából többet is kiragasztottak az MTVA épületére. Ebben a következők szerepelnek:

1) Követeljük, hogy konszenzusos vezető álljon a közmédia élén! Követeljük a paritásos Médiatanácsot is, amely egyenlő részben kormánypárti és ellenzéki tagokból álló testület és a vezetőt kinevezi!

2) Követeljük a fizetett kormánypropaganda törvényi tiltását! Követeljük, hogy a Magyar Távirati Iroda ne cenzúrázza a pártok és civil szervezetek közleményeit!

3) Követeljük, hogy a közmédia élő műsoraiban a kormánypárttal egyenlő arányban szerepeljenek ellenzéki politikusok. A kampány alatt a közmédiában minden, az európai parlamenti választáson induló párt kapjon egyenlő, rendszeres, valódi megjelenési lehetőségeket, ne csak öt percet!

4) Követeljük a közmédia jelenlegi költségvetésének harmadára csökkentését, az így megtakarított tízmilliárdok kórházakra és iskolákra fordítását!

HIRDETÉS

5) Követeljük, hogy a közmédia számoljon be minden jelentős EU-s beruházásról, annak pontos megjelölésével, hogy az milyen és mekkora uniós forrásokból valósult meg!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,693lájkolóTetszik
3,471követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek