HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Ellenzéki kép...

Ellenzéki képviselők ismét akcióztak a köztévénél

HIRDETÉS

Újra az MTVA, vagyis a közmédia Kunigunda útján álló épületénél akcióztak ellenzéki politikusok. Be akartak jutni valamelyik épületbe, hogy Papp Dániel hírigazgatóval beszéljenek, de nyitott ajtót ezúttal sem találtak.

HIRDETÉS

Az eseményeket a korábbiakhoz hasonlóan, most is élőben közvetítette a független Szél Bernadett. Az látszott, hogy kora délután fél kettő körül jutottak be az MTVA udvarára, több ajtón keresztül is megpróbáltak az épületekbe bejutni, ám volt, ahol egy őr állta útjukat, máshol pedig az ajtót zárva találtak. Természetesen nem egyedül sétálgattak, őrök kísérték őket.

Hadházy Ákos

Az igazi álomállás Magyarországon az MTVA kommunikációs igazgatójáé. A jó fizetés ellenében lejött hozzánk és közölte: nem válaszol semmire. Találkoztunk a mindenben szakértő ifjabb Lomnicivel is,…

Az ugyancsak független Hadházy Ákos is élőben adta a történéseket, ő jobbikos politikusokkal együtt eljutott a látogatóközpontig. Az is kiderült, hogy az épületből éppen távozó Fábry Sándor humorista majdnem beengedte őket tovább is, ám végül ez sem történt meg.

Miután nem tudtak beszélni Papp Dániellel sem, végül kimentek a közmédia udvaráról. Az utcán tartott sajtótájékoztatón bírálták, hogy a hírigazgató nem állt szóba velük, ahogyan azt is, hogy propaganda folyik az állami csatornákon keresztül. Azt ígérték, hogy nem adják fel, és később is vissza fognak menni. Jelen volt egyébként – mások mellett – a független Szél Bernadett és Hadházy Ákos, többen a Jobbikból – például Kepli Lajos – a DK-s Varju László, a Párbeszédet képviselő Tordai Bence, illetve a Momentumból Cseh Katalin és többen mások.
Érdekesség, hogy az MSZP és az LMP politikusai nem voltak ott, pedig Hadházy Ákos elmondása szerint minden ellenzéki párt tudott az akcióról.

Szél Bernadett

Szél Bernadett is live now – at MTV – Magyar Televízió (MTVA).

A sajtótájékoztató végén a követeléseiket tartalmazó listából többet is kiragasztottak az MTVA épületére. Ebben a következők szerepelnek:

HIRDETÉS

1) Követeljük, hogy konszenzusos vezető álljon a közmédia élén! Követeljük a paritásos Médiatanácsot is, amely egyenlő részben kormánypárti és ellenzéki tagokból álló testület és a vezetőt kinevezi!

2) Követeljük a fizetett kormánypropaganda törvényi tiltását! Követeljük, hogy a Magyar Távirati Iroda ne cenzúrázza a pártok és civil szervezetek közleményeit!

3) Követeljük, hogy a közmédia élő műsoraiban a kormánypárttal egyenlő arányban szerepeljenek ellenzéki politikusok. A kampány alatt a közmédiában minden, az európai parlamenti választáson induló párt kapjon egyenlő, rendszeres, valódi megjelenési lehetőségeket, ne csak öt percet!

4) Követeljük a közmédia jelenlegi költségvetésének harmadára csökkentését, az így megtakarított tízmilliárdok kórházakra és iskolákra fordítását!

5) Követeljük, hogy a közmédia számoljon be minden jelentős EU-s beruházásról, annak pontos megjelölésével, hogy az milyen és mekkora uniós forrásokból valósult meg!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,999lájkolóTetszik
2,429követőKövetés
16,881feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Orbán hamis mítoszt épít – Magyar Hang-ajánló

Németh Miklós- és Gémesi György-interjú; megszólal a „kutyagyilkos bisztró” pultosa; gyerekkönyvmelléklet; vajteszt. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Orosz nők Facebookon követik a hódmezővásárhelyi kampányt

Vasárnap reggel tömegével jelentek meg külföldi profilokról leadott szavazatok a Fidesz jelöltje mellett.