HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Lázár János f...

Lázár János felel a Szabadka-Szeged vasútvonalért

HIRDETÉS

Újabb feladatot kapott Lázár János: az eddig „csak” dohányzáselleni miniszteri biztos és a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. kormánybiztosa Orbán Viktor döntése értelmében immár a déli vasútvonal fejlesztésének felügyeletét is ellátja. Minderről a Délmagyar.hu számolt be. A kormánypárti lap szerint a kormányfő minapi szabadkai tárgyalásain úgy nyilatkozott, Lázár teljhatalmat kapott a magyar–szerb vasúti közlekedés egészének újjáteremtésére.

Sínre pottyantós, avagy merre halad a magyar vasút? | Magyar Hang

Részletek a Magyar Hang március 29-i (2019/13.) számában megjelent elemzésből! Szinte Európában érezhetjük magunkat a korszerű FLIRT vonatokon a 120 milliárd forintból felújított Budapest-Esztergom-vasútvonalon. Feltéve, ha nem késik, és nincs tömeg. Ám épp a reggeli csúcsidőben, a legnagyobb zsúfoltságban képes már az elején összeszedni 10-15 perces késést, ami felmehet akár 50 percre is (az amúgy 1 óra 5 perces úton), mire bevánszorog a Nyugati pályaudvarra a motorvonat.

HIRDETÉS

Ahogy arról a lap beszámolt, a Szabadka–Szeged és a Szabadka–Baja közötti vasútvonal hiányzó szakaszainak megépítéséről, illetve a meglévő részek modernizációjáról is megállapodott a szerb és a magyar kormány egy hétfői együttes ülésén Szabadkán. Ana Brnabic szerb és Orbán Viktor magyar kormányfő sajtótájékoztatóján elhangzott: a Budapest és Belgrád közötti vasútvonal korszerűsítése után a két főváros közötti menetidő 7-8 órányiról 2-3 órára rövidül. Lázár János a Szabadka-Szeged vonalról azt mondta a lapnak: akár már 2022-re elkészülhet a szakasz, ezzel a menetidő a két város között fél óta lesz.

A tervek szerint Pécstől Debrecenig, Szabadkát, Szegedet és Hódmezővásárhelyet is érintve összesen 500 kilométernyi vasút épülne meg 10 év alatt 800 milliárd forintból. A napilap szerint Orbán Viktor már vasárnap Szerbiába utazott, ekkor Aleksandar Vucic elnökkel találkozott, itt az országok külügyminiszterei is ott voltak.

Közlekedő Tömeg: Már 13 vasútvonalat zárna be a MÁV | Magyar Hang

Tizenhárom vasútvonalat zárna be a MÁV a közbeszerzési felhívás tanúsága alapján – erről számolt be Facebook-oldalán a Közlekedő Tömeg Egyesület. Arról már két napja is írtunk, hogy felszámolnák a Nyíregyháza-Nyírbátor és a Mátészalka-Csenger vonalakat. Ezeken a részeken már december 9-től pótlóbuszok járhatnak.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,569lájkolóTetszik
2,565követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek