HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld 1989: A Next ...

1989: A Next 2000-ügy árnyékában zavartalanul folyt a síbolás

HIRDETÉS

Harminc év – Harminc történet. Újonnan induló sorozatunkban, harminc évvel a rendszerváltozás után közelmúltunk tipikus történeteiből szemezgetünk.

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang 2019/15. számában olvasható cikkből.

A legizgalmasabb év volt a rend szerváltó évek közül. Tele voltunk reménységgel, hogy új, szabad, demokratikus hazát teremtünk maguknak és utódainknak. Átértékeltük, amit 1956-ról mondtak nekünk, újratemettük Nagy Imrét és társait, megadva nekik a végtisztességet. Az új, ellenzéki pártok – a békés átmenet – érdekében kerekasztal-tárgyalásokon igyekeztek elrendezni közös dolgainkat a Párttal, az MSZMP-vel. Közben kiderült, hogy brutálisan eladósították az országot. 1989-ben az átalakulás érdekében rengeteg törvényt alkottak, amelyekkel lerakták a demokrácia és a kapitalista piacgazdaság alapjait.

Hol csúszott félre a magyar rendszerváltás, hová jutottunk mostanra? | Magyar Hang

A rendszerváltás idejét – 1990-et és plusz-mínusz két-három évet – a jövendő korok történészei nem csak a magyar demokrácia megteremtésének időszakaként, hanem a gyanús körülmények között gyűjtött hatalmas magánvagyonok, gigantikus síbolások, monumentális panamák koraként is értékelhetik majd.

Az ekkortájt alapított cégek egy része rossz gazdáik miatt ebek harmincadjára jutott, mások viszont megőrizték, sőt továbbdagasztották a könnyen szerzett vagyont, aminek segítségével aztán a politikai hatalomra is befolyást gyakorolni képes tőkés elit tagjaivá válhattak. A kevésbé szerencsések elfelejtve, megalázva, sőt néhányan börtönviselten búsulnak a szerencse forgandóságán.

(…)

A teljes cikket keresse a Magyar Hang április 12-én megjelent 2019/15. számában szerda estig!

Szeretne hasonló sztorikat olvasni? Álljon mellénk, legyen vásárlónk, vagy előfizetőnk!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/15. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Torkos Matild
Torkos Matild
A Magyar Hang főmunkatársa

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,259lájkolóTetszik
1,995követőKövetés
15,216feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Be a pártba – Magyar Hang-ajánló

Gulyás Márton-, Döme Zsuzsanna-, Nényei Pál- és Krusovszky Dénes-interjú. Kórházból ukrán munkásszálló Újpesten? Egy Németországba költözött család története. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek