HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Ötéves techni...

Ötéves technikummá alakítják a szakgimnáziumokat

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A szakgimnáziumok ötéves technikummá, a szakközépiskolák pedig hároméves szakképző iskolákká alakulnak 2020-tól – számolt be az MTI az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára, Pölöskei Gáborné szavairól. A politikus egy budapesti sajtóbeszélgetésen, a Szakképzés 4.0 stratégiát ismertetve beszélt arról, hogy az új rendszer csökkentheti a lemorzsolódás esélyét.

A helyettes államtitkár beszélt arról is, hogy a kormány elfogadta a Szakképzés 4.0 stratégiát, amihez az ITM cselekvési feladattervet készít, az átalakításhoz szükséges törvényt és rendeleteket pedig még idén meghozzák.

A 2020 szeptemberétől felmenő rendszerben induló ötéves technikumok első két évében ágazati alapképzésben részesülnek a diákok majd alapvizsgát tesznek. A következő három évben növekvő képzési időt töltenek a vállalatoknál, a cégek pedig választhatnak, kikkel kötnek közülük szerződést. Az ötödik év végén tesznek érettségit és technikusi vizsgát a diákok.

A nyolc osztályt elvégzetteknek nem kötelező jelleggel orientációs osztályokat hoznak létre, ahol a kompetenciákat igyekeznek fejleszteni. Kísérleti osztályt már indítottak, 67 tanuló van benne, a fogadtatás pedig állítólag a gyerekek és szülők részéről is pozitív.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,929lájkolóTetszik
3,630követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek