HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Ötéves techni...

Ötéves technikummá alakítják a szakgimnáziumokat

HIRDETÉS

A szakgimnáziumok ötéves technikummá, a szakközépiskolák pedig hároméves szakképző iskolákká alakulnak 2020-tól – számolt be az MTI az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára, Pölöskei Gáborné szavairól. A politikus egy budapesti sajtóbeszélgetésen, a Szakképzés 4.0 stratégiát ismertetve beszélt arról, hogy az új rendszer csökkentheti a lemorzsolódás esélyét.

HIRDETÉS

A helyettes államtitkár beszélt arról is, hogy a kormány elfogadta a Szakképzés 4.0 stratégiát, amihez az ITM cselekvési feladattervet készít, az átalakításhoz szükséges törvényt és rendeleteket pedig még idén meghozzák.

A 2020 szeptemberétől felmenő rendszerben induló ötéves technikumok első két évében ágazati alapképzésben részesülnek a diákok majd alapvizsgát tesznek. A következő három évben növekvő képzési időt töltenek a vállalatoknál, a cégek pedig választhatnak, kikkel kötnek közülük szerződést. Az ötödik év végén tesznek érettségit és technikusi vizsgát a diákok.

A nyolc osztályt elvégzetteknek nem kötelező jelleggel orientációs osztályokat hoznak létre, ahol a kompetenciákat igyekeznek fejleszteni. Kísérleti osztályt már indítottak, 67 tanuló van benne, a fogadtatás pedig állítólag a gyerekek és szülők részéről is pozitív.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,013lájkolóTetszik
2,837követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Újabb EU-s terveket bírál a magyar kormány

Magyarország egyetért azzal, hogy új Afrika-stratégiára van szükség, a kérdés ennek a tartalma – mondta Szijjártó.

Koravén demokraták