HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Még ha egy rö...

Még ha egy röpke időre is, de utcára került a HVG plakátja

HIRDETÉS

Úgy tűnik, nem fogy ki az ötletekből a független magyar média, bármilyen eszközökkel is akarja elhallgattatni őket az Orbán-kormány. Legutóbb a közéleti hetilapok között piacvezető HVG került a kormánypártok célkeresztjébe, és úgy döntött a hatalom, soha többet nem kerülhetnek ki a lap plakátjai a Mahir hirdetőoszlopaira.

HIRDETÉS

A korábbi Simicska-cég egyszer sem mert ilyen lépést megtenni, így a HVG 1979-es megszületését követően minden héten kiplakátolhatta a másnap megjelenő címlapját.

Magyar Hang – A Túlélő Magazin

Megmozdulással tiltakozik a HVG a lap plakátjainak eltüntetése ellen a Széll Kálmán téren

Nos, ennek vetett véget a kormányközeli Mahir, amely közölte, mivel nem tud maradéktalanul eleget tenni a szerződésben vállalt kötelezettségeinek, nem képes garantálni a teljes darabszám megjelenítését, ezért a szerződés értelmében nem lesz jogosult hirdetési díjra, ez pedig nem szolgálja a cég érdekeit, így azonnali hatállyal felmondta a szerződést, így a heti, a NER-feleségeket bemutató címlapjuk már nem kerülhetett ki a cég hirdetőoszlopaira.

A HVG a Széll Kálmán térre meghirdetett akciója során mintegy 100 már legyártott plakátot mutatott be a főváros éppen arra járó lakói számára. Jakus Ibolya felelős szerkesztő szerint ugyan a hatalom nem szerezhetett tudomást arról, hogy Rogán Cecíliával a címlapon jelenik meg a lap, ám a kormány vélhetően pontosan tudta, hogy a NER-feleségek közpénzmilliárdokból támogatott üzleteiről ír a lap.

A Mahir azonnali hatállyal eltünteti hirdetőoszlopairól a HVG-címlapokat | Magyar Hang

Egyoldalúan és azonnali hatállyal felmondta a HVG-vel kötött szerződését a Mahir. Az újság címlapjai 1979 óta minden héten kikerültek az utcákra.

Mint a lapvezető elmondta, egyértelműen politikai döntés született, amely egyértelműen a magyar sajtószabadság elleni támadás, és ilyet az elmúlt 40 esztendőben senki sem mert meghozni.
Kivéve a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerülő Mahir.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,771lájkolóTetszik
2,389követőKövetés
16,718feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Elhallgatások és hazugságok – Magyar Hang-ajánló

Thuróczy Szabolcs-interjú. Lelepleződik „Tiborc”, a szalagmunkás riporter. Vannak anyák, akik maguk is árulják a drogot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ki fog el kit? Geopolitikai játszma a tengereken

Nem mindennapi politikai huzavonának lehettünk tanúi az elmúlt hetekben.