HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Gruevszki pes...

Gruevszki pesti sétával töltötte húsvét hétfő estéjét

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Az Erzsébet körút és a Dob utca kereszteződéséhez közel kapta le olvasónk a volt macedón kormányfőt, Nikola Gruevszkit, amint épp ingatlanhirdetéseket olvasgatott. Az Orbán-kormány menekültje elegánsan, öltönyben járta a pesti utcákat húsvét hétfőn este hét körül.

HIRDETÉS

Gruevszki a magyar diplomácia segítségével, több határon átszökve jutott el Magyarországra még tavaly novemberben, ahol rekordsebességgel, alig egy hét leforgása alatta kapott menedékjogot. A volt miniszterelnök, aki korábban Orbán Viktorral is barátságot kötött azt követően hagyta el hazáját, hogy a helyi hatóságok börtönbüntetésre ítélték hivatali visszaélés, a közbeszerzési törvény megszegése, sikkasztás és választásai csalás miatt. A Fidesz ugyanakkor azzal magyarázta Gruevszki kimenekítését, hogy „üldözi és fenyegeti a Soros György befolyása alatt álló macedón kormány.”

Az egykori elnök arról is panaszkodott, hogy Macedóniában veszélyben van az élete. A jelek szerint ugyanakkor Gruevszki nem tart attól, hogy hazai ellenlábasai néhány száz kilométert utazva Budapesten ártsanak neki. A mostani képeken kívül legalábbis erről árulkodik, hogy az elmúlt hónapokban többször is lencsevégre kapták biztonsági kíséret nélkül: januárban a 444.hu közölt fotót arról, hogy Gruevszki teljesen zavartalanul sétál egy fővárosi bevásárlóközpontban, decemberben pedig a 24.hu stábja próbálta megszólaltatni egy rózsadombi étteremben elköltött ebéd után.

Olvasói felvétel

A Gruevszki-botrány egyébiránt nem igazán ártott az elmúlt években ellenzéki
VMRO DPMNE nevű, Fidesz-szövetséges pártnak: a tömörülés jelöltje, Gordana Sziljanovszka-Davkova a múlt heti elnökválasztáson a voksok 41 százalékát kapta meg, míg a szociáldemokrata Sztevo Pendarovszki 42 százalékot ért el. Mivel egyik jelölt sem kapott legalább 50 százalékot, a második fordulóban dőlhet el, ki lesz a macedón elnök. A Fidesz Gruevszki védelmében megejtett sorosozását gyengíti, hogy Sziljanovszka-Davkova korábban a helyi Nyílt Társadalom Alapítvány elnökségében ült.

HIRDETÉS

„Nemzeti giccs”, „idióta projekt” – Mit hagyott hátra Gruevszki? | Magyar Hang

Urbanisztikai terrorizmus – ezzel a kifejezéssel illetik sokan Észak-Macedóniában azt a kezdeményezést, melyet Nikola Gruevszki valamikori miniszterelnök indított útjára egykor Szkopje 2014 néven. Az építészeti-kulturális projekt eredetileg azt a célt szolgálta, hogy a belváros megújításával a macedón nemzeti identitást erősítsék, azonban a számításba súlyos hiba csúszott.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,870lájkolóTetszik
3,054követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valód nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Pár hét múlva lehet koronavírus-oltás – ígérik izraeli kutatók

Ha elkészülnek, még hátra van a vakcina engedélyeztetése és a piacra lépés. Izrael illetékes minisztere már most áttörésről beszél.