HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Lehúzza a rol...

Lehúzza a rolót Bokros Lajos pártja, a MoMa

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Március 15-én megtartotta utolsó közgyűlését a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa), a tagok pedig megszavazták, hogy a párt fejezze be működését. Bokros Lajos szervezete úgy látja, a mai magyar ellenzék túlnyomó többsége legjobb esetben csak fügefalevélként szolgál az „önkényuralom demokratikus látszatának fenntartásához, legrosszabb esetben pedig annak cinkosa, támasza, haszonleső kiszolgálója.” A közlemény szerint a romlott, korrupt önkényuralom fenntartásához nem kívánnak asszisztálni. A pártnál úgy látják, nem az ő értékeik szorultak a politikai erőtér szélére.

Azt is írta a közleményében a MoMa: „nem látjuk értelmét annak, hogy díszletként szolgáljunk ahhoz az erőtlen ellenzéki tevékenységhez, ami az önkényuralom szorításában jobbára az éhezők viadalává silányult.” Ennek kapcsán Tóth Csaba politológus, a Rebublicon elemzője Facebook-oldalán kommentálta a MoMa búcsúközleményét: mint írta, az éhezők viadalában valójában a győztesek megdöntötték az ottani önkényuralmat, így az analógia sántít. „Klasszikusokat csak pontosan. Vegyétek majd meg az új könyvünket, hogy jobban idézzetek fantasyt és science fictiont” – üzente Bokros Lajoséknak a Republikon elemzője.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,800lájkolóTetszik
3,789követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kormányzati épületekbe törtek be a politikai elit távozását követelő tüntetők Bejrútban

Egy rendőrt megöltek, 19 személyt letartóztattak, 175 demonstráló pedig kórházba került. A kormányfő előre hozott választásokat ígért, miközben már 21 személyt vettek őriztebe a keddi nagy robbanással összefüggésben.