HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Lehúzza a rol...

Lehúzza a rolót Bokros Lajos pártja, a MoMa

HIRDETÉS

Március 15-én megtartotta utolsó közgyűlését a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa), a tagok pedig megszavazták, hogy a párt fejezze be működését. Bokros Lajos szervezete úgy látja, a mai magyar ellenzék túlnyomó többsége legjobb esetben csak fügefalevélként szolgál az „önkényuralom demokratikus látszatának fenntartásához, legrosszabb esetben pedig annak cinkosa, támasza, haszonleső kiszolgálója.” A közlemény szerint a romlott, korrupt önkényuralom fenntartásához nem kívánnak asszisztálni. A pártnál úgy látják, nem az ő értékeik szorultak a politikai erőtér szélére.

HIRDETÉS

Azt is írta a közleményében a MoMa: „nem látjuk értelmét annak, hogy díszletként szolgáljunk ahhoz az erőtlen ellenzéki tevékenységhez, ami az önkényuralom szorításában jobbára az éhezők viadalává silányult.” Ennek kapcsán Tóth Csaba politológus, a Rebublicon elemzője Facebook-oldalán kommentálta a MoMa búcsúközleményét: mint írta, az éhezők viadalában valójában a győztesek megdöntötték az ottani önkényuralmat, így az analógia sántít. „Klasszikusokat csak pontosan. Vegyétek majd meg az új könyvünket, hogy jobban idézzetek fantasyt és science fictiont” – üzente Bokros Lajoséknak a Republikon elemzője.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,697lájkolóTetszik
2,809követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Újabb szög a vidék koporsójában: megszűnik az agrár-felsőoktatás Szarvason

Babák Mihály hiába próbálta megmenteni a kart, a Fidesz leállította saját polgármesterét, így már csak szakképzésre és kutatásra lesz lehetőség a patinás intézmény falai között.

Kelj fel, és jaj?