Lehúzza a rolót Bokros Lajos pártja, a MoMa

Lehúzza a rolót Bokros Lajos pártja, a MoMa

Bokros Lajos (Fotó: Facebook/Modern Magyarország Mozgalom)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Március 15-én megtartotta utolsó közgyűlését a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa), a tagok pedig megszavazták, hogy a párt fejezze be működését. Bokros Lajos szervezete úgy látja, a mai magyar ellenzék túlnyomó többsége legjobb esetben csak fügefalevélként szolgál az „önkényuralom demokratikus látszatának fenntartásához, legrosszabb esetben pedig annak cinkosa, támasza, haszonleső kiszolgálója.” A közlemény szerint a romlott, korrupt önkényuralom fenntartásához nem kívánnak asszisztálni. A pártnál úgy látják, nem az ő értékeik szorultak a politikai erőtér szélére.

Azt is írta a közleményében a MoMa: „nem látjuk értelmét annak, hogy díszletként szolgáljunk ahhoz az erőtlen ellenzéki tevékenységhez, ami az önkényuralom szorításában jobbára az éhezők viadalává silányult.” Ennek kapcsán Tóth Csaba politológus, a Rebublicon elemzője Facebook-oldalán kommentálta a MoMa búcsúközleményét: mint írta, az éhezők viadalában valójában a győztesek megdöntötték az ottani önkényuralmat, így az analógia sántít. „Klasszikusokat csak pontosan. Vegyétek majd meg az új könyvünket, hogy jobban idézzetek fantasyt és science fictiont” – üzente Bokros Lajoséknak a Republikon elemzője.