HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hann Endre: a...

Hann Endre: az ellenzéki politikusok egymás közötti vitája rontja népszerűségüket

HIRDETÉS

Általános tapasztalat, hogy az elmúlt húsz évben jelentősen csökkent az emberek bizalma a politikusokban, ezt mutatják legfrissebb felmérésünk adatai. Elképzelhetetlen lett volna az ezredforduló környékén, hogy 45 százalékos népszerűséggel, amilyen szinten most Orbán Viktor miniszterelnök áll, a lista második helyére jusson bármelyik politikus – nyilatkozta a Magyar Hangnak Hann Endre, a Medián ügyvezető igazgatója.

HIRDETÉS

A közvéleménykutató a HVG megbízásából készített felmérést a politikusok népszerűségéről, amelyet tegnap publikáltak. Eszerint továbbra is Áder János köztársasági elnök a legkedveltebb 53 százalékos népszerűséggel, akit Orbán Viktor miniszterelnök (45 százalék) és Szijjártó Péter (41 százalék) külügyminiszter követ. A rangsor első hat helyét fideszes politikusok foglalják el, akiknek népszerűsége alig-alig csökkent januárhoz március-április fordulójára, ellenben az első ellenzéki, a hetedik 34. százalékos népszerűséggel Márki-Zay Péter,aki 5 százalékpontot rontott ugyanezen idő alatt. Általában is jellemző az ellenzékiek jelentős gyengülése, a negatív csúcsot a lista 32. helyét elfoglaló Demeter Márta tartja 7 százalékpontos csökkenéssel (17 százalékos eredménnyel), de 35-ös lista utolsó helyén szereplő Puzsér Róbert, valamint Szabó Tímea és Fekete-Győr András is hat százalékpontot veszített népszerűségéből.

Az ellenzéki politikusok népszerűségvesztésére vonatkozó kérdésünkre Hann Endre elmondta, bár egyéni ingadozások akár hónapról-hónapra változtathatják a rangsort, általánosságban elmondható, hogy a kormánypolitikusok viszonylagos jó és stabil helyezése annak köszönhető, hogy jelentős és kitartó szavazóbázisuk van. Ezzel szemben az ellenzéki pártok nemcsak a kormánypártokkal állnak szemben, de egymás politikáját is kritizálják, ami rontja népszerűségüket.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,400lájkolóTetszik
2,540követőKövetés
17,274feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A gyűlöletkeltés időpocsékolás – Magyar Hang-ajánló

Interjú Csukás Istvánnal és Pálinkás Józseffel. Mennyit ér egy élet? Tiborc beszámolója az Electrolux nyíregyházi gyárából. Keresse a Magyar Hangot, mostantól plusz négy oldalon!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Ne legyél mártír” – erre kérték Brüsszelben Varga Juditot

Magyarországot megvédeni ment Brüsszelbe Varga Judit. Az igazságügyminiszter úgy véli, a hetes cikkely szerinti eljárás a bevándorláspárti liberális elit bosszúja.