HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Hann Endre: a...

Hann Endre: az ellenzéki politikusok egymás közötti vitája rontja népszerűségüket

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Általános tapasztalat, hogy az elmúlt húsz évben jelentősen csökkent az emberek bizalma a politikusokban, ezt mutatják legfrissebb felmérésünk adatai. Elképzelhetetlen lett volna az ezredforduló környékén, hogy 45 százalékos népszerűséggel, amilyen szinten most Orbán Viktor miniszterelnök áll, a lista második helyére jusson bármelyik politikus – nyilatkozta a Magyar Hangnak Hann Endre, a Medián ügyvezető igazgatója.

HIRDETÉS

A közvéleménykutató a HVG megbízásából készített felmérést a politikusok népszerűségéről, amelyet tegnap publikáltak. Eszerint továbbra is Áder János köztársasági elnök a legkedveltebb 53 százalékos népszerűséggel, akit Orbán Viktor miniszterelnök (45 százalék) és Szijjártó Péter (41 százalék) külügyminiszter követ. A rangsor első hat helyét fideszes politikusok foglalják el, akiknek népszerűsége alig-alig csökkent januárhoz március-április fordulójára, ellenben az első ellenzéki, a hetedik 34. százalékos népszerűséggel Márki-Zay Péter,aki 5 százalékpontot rontott ugyanezen idő alatt. Általában is jellemző az ellenzékiek jelentős gyengülése, a negatív csúcsot a lista 32. helyét elfoglaló Demeter Márta tartja 7 százalékpontos csökkenéssel (17 százalékos eredménnyel), de 35-ös lista utolsó helyén szereplő Puzsér Róbert, valamint Szabó Tímea és Fekete-Győr András is hat százalékpontot veszített népszerűségéből.

Az ellenzéki politikusok népszerűségvesztésére vonatkozó kérdésünkre Hann Endre elmondta, bár egyéni ingadozások akár hónapról-hónapra változtathatják a rangsort, általánosságban elmondható, hogy a kormánypolitikusok viszonylagos jó és stabil helyezése annak köszönhető, hogy jelentős és kitartó szavazóbázisuk van. Ezzel szemben az ellenzéki pártok nemcsak a kormánypártokkal állnak szemben, de egymás politikáját is kritizálják, ami rontja népszerűségüket.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,702lájkolóTetszik
2,950követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kincses Gyula: minimum 500 milliárd forint pluszt kellene tenni az egészségügybe

Az orvosi kamara elnöke szerint az egészségügyi kiadások több mint 30 százalékát a betegek fizetik.

Ceausescu atombombája