HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Jó üzlet a ka...

Jó üzlet a kamupárt – a Fidesznek is

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A rabló-, vagy más néven kamupártoknak köszönhette 2014-ben a Fidesz a kétharmadot – hangzik el a Partizán csatorna által Rablópártok címmel forgatott tényfeltáró dokumentumfilmben. A filmről – amelyet tegnap este mutattak be a Bálint Házban – 444.hu közölt cikket.

Eszerint egy családi vállalkozás működteti a rendszert, amelynek egyik pártja, a megtévesztő SMS (Seres Mária Szövetségesei) nevet viselő alakulat egyik jelöltje, Mészáros Norbert 316 szavazatot vitt el a 2014-es országgyűlési választásokon a budapesti 15-ös választókerületben, ahol Kunhalmi Ágnes 20 592 voksot kapott, miközben fideszes ellenfele alig 56 szavazat különbséggel vitte el a mandátumot. A film szerint a párt azon több tucat kamupárt egyike volt, amely azért jöhetett létre, mert a választásokon több százmillió forint támogatást rakhattak zsebre.

A film főszereplője Seres Mária és férje, Stekkler Ottó. A házaspár női tagja arról ismert, hogy 2009-ben 605885 aláírást gyűjtött annak érdekében, hogy szüntessék meg az országgyűlési képviselők számla nélküli költségtérítésének lehetőségét. Ennek az azóta is elérhetetlen mennyiségű aláírásnak, illetve az ahhoz kapcsolódó adatbázisnak jelentős szerepe volt a pár politikai pályafutásának elindításában.

Stekkler Ottó által többek között a “zsidókérdés” megoldására a kilencvenes években létrehozott, megtévesztő nevű Magyarországi Zöld Párt programjának jelmondata Magyar nőbe, magyar magot volt. Ennek a pártnak a jelöltje volt Polgár Tamás Tomcat is, aki által összegyűjtött 1165 aláírásból 1152 hamisnak bizonyult.

A házaspár nagy pillanata a 2014-es országgyűlési választásokon jött el, amikor tucatszám jelentek meg a kamupártokban a félrevezetett emberek és szélhámosok. A film bemutatja, hogy milyen könnyen manipulálható és torpedózható meg a magyarországi demokrácia.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,731lájkolóTetszik
3,783követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Jourová: Brüsszel az év végéig reflektálhat a veszélyhelyzet idején hozott kormányzati intézkedésekre

Szél Bernadett levelére válaszolt az Európai Bizottság alelnöke. A Bizottság aggódik a rémhírek terjesztésével kapcsolatos új rendelkezések miatt.