HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld „Nekem nem is...

„Nekem nem is lesz fehér köpenyem?” – 2019 hétköznapi roma hősénél jártunk

HIRDETÉS

Már egyeztettük Sztojka Edinával gyulai találkozónk időpontját, ám pár perc múlva újra csörgött a telefonom. A gyulai ápolónő visszahívott, és felajánlotta, hogy ejtsük meg a beszélgetést telefonon, ezért ne utazzak olyan sokat. Segíteni akart, megkönnyíteni a dolgomat.

HIRDETÉS

Sztojka Edina pontosan ezért, a segítségnyújtásért nyerte el április 8-án a Roma Sajtóközpont által adományozott Aranypánt díjat, amelyet az esztendő hétköznapi roma hősének ítélnek oda. Idén harmincezren szavaztak, a nemzetközi roma napon szervezett gálán elhangzottak szerint pedig a voksok elsöprő többségét ő kapta.

– Készül majd cikk a többi nevezettel is? – első kérdése zavarba hoz, de egyrészt ő maga válaszol is rá („Kéne, nagyon is kéne”), másrészt beszélgetésünk jelentős részében meg is indokolja, hogy szerinte miért lenne ez fontos. A továbbiakban pedig természetesen a segítségnyújtás témáját jártuk körül, hiszen Edina a Békés Megyei Központi Kórház hospice osztályán dolgozik.

(…)

A teljes riportot keresse a Magyar Hang április 18-án megjelent 2019/16. számában!

HIRDETÉS

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/16. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Tompos Ádám
Tompos Ádám
„Az igazság odaát, a valóság odakint van”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,183lájkolóTetszik
2,689követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

EU-csúcs: egyelőre csúszik a balkáni bővítés

A brüsszeli EU-csúcs első napján döntöttek a tagállamok arról, hogy jóváhagyják a módosított brexit-szerződést. Vita volt a költségvetésről és elítélték Törökországot. A magyar álláspont nem ismert.