HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Egymásnak adt...

Egymásnak adták a kilincset a momentumosok az ügyészségen

HIRDETÉS

A Momentum újabb tagjából lett gyanúsított, ezúttal – az egykor még a Demokratikus Koalíció ifjúsági szervezetében politizáló – Szarvas Koppány Bendegúz az érintett. Az ügyészségi közlemény szerint ugyanis még tavaly december 12-én és 13-án a Parlament épülete előtti tüntetéseken több füstgránátot dobott a felsorakozott rendőrök irányába, így pedig „a rendőrök látásának és légzésének megnehezítésével akadályozta a létesítménybiztosítási feladatok ellátását”. Eldobott még egy „nem azonosítható tárgyat” is, egy „szikrázó tárgyat”, illetve könnygáz spray-vel a rendőrsorfal felé fújt.

HIRDETÉS

A politikust így hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják, ez akár öt éves szabadságvesztéssel is büntethető. Szarvas Koppány Bendegúz a gyanúsítás ellen panasszal élt, vallomást pedig nem tett.

null

null

Vallomást tett viszont az ügyészségen az ugyancsak hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsított Fekete-Győr András, a Momentum elnöke. A Facebook-oldalán számolt be arról, hogy 1-től 5 évig terjedő börtönnel fenyegetik, amiért „egy pár gramm súlyú, papírmaséból készült füstölőt ejtette a rendőrsorfal háta mögé”, amelynek füstje akadályozhatta a rendőröket a tisztán látásban. Állítása szerint felvételek igazolják, hogy ő nem emberre célzott, a füstgránát pedig nem akadályozta a rendőröket. Éppen ezért indítványozta az ellene folyó – ahogyan ő fogalmazott – koncepciós eljárás megszüntetését. – Innen üdvözlöm a Fideszt és Orbán Viktort, akik ezzel akarnak megfélemlíteni, és üzenem nekik, hogy nem fog sikerülni – írta, hozzátéve, hogy nekik lenne helyük az ügyészségen.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,103lájkolóTetszik
2,842követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek