HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Munkájukat fé...

Munkájukat féltő óvónőkkel íratták alá a Fidesz aláírásgyűjtő íveit

HIRDETÉS

Önkormányzati fenntartású óvodákban gyűjtöttek Orbán Viktor bevándorlásellenes programját támogató aláírásokat, a munkájuk miatt kiszolgáltatott óvónők pedig nem mertek nyíltan szembeszállni – derül ki a hvg.hu birtokába került hang- és képfelvételekből. Az ügy úgy derült ki, hogy a józsefvárosi Napraforgó Egyesített Óvoda 13 tagóvodájának egyikében feszültséget okozott, hogy ilyen helyzetbe hozták őket, és bár nyíltan háborogni nem mertek, az egyik dolgozó a mobiltelefonjával hangfelvétel és fotók formájában rögzítette a történteket.

HIRDETÉS

A képek egyértelműen alátámasztják, hogy valóban nevelési intézményben, a munkatársak közt gyűjtöttek aláírásokat. Még a határidő is adott volt, hogy meddig kell az ívet kitöltve visszajuttatniuk az egyesített óvoda vezetése felé. Úgy tudni, a szülőkkel nem próbálták aláíratni a támogató íveket, tartottak attól, hogy botrány lesz a dologból.

Az is biztosra vehető, hogy a józsefvárosi egyesített óvodában gyűjtött adatokat leadták, illetve ezek célt értek: a lapnak egy névtelenséget kérő óvodai forrása elmondta, hogy szinte azonnal elkezdtek érkezni a kormánypárt különféle agitáló e-mailjei az íven leadott egyik levelezési címre.

Egy forrás szerint az aláírásgyűjtő ívek a fideszes alpolgármestertől, Sántha Péternétől származtak, ezért a hvg.hu megkereste az önkormányzatot. Annyit elismertek, hogy Sántha Péterné valóban érintett az ügyben. A történetet az önkormányzat azonban már egészen máshogy magyarázta. Azt írták, hogy az alpolgármestertől az aláírásgyűjtő íveket éppen azok kérték – köztük óvodai dolgozók is –, akik egyetértenek a kormánypártok törekvéseivel. De „ez semmilyen összefüggésben nincs az óvodai dolgozók munkaviszonyával, erre egyetlen beszélgetésben senki, még csak utalást sem tett” – hajtogatták.

„Az tény, hogy az aláírásgyűjtő ívek megjelentek az óvodákban, ami elfogadhatatlan” – ismerték el végül. Az is tény, hogy azokkal kapcsolatban történtek beszélgetések, de ezekről senki nem állítja, hogy ezek utasítások, vagy „erős sugalmazások” lettek volna a munkavállalók felé – tették hozzá. Mindenesetre „az is kiderült, hogy Sántha Péterné nem kellő körültekintéssel járt el, mert elmulasztotta az óvodai alkalmazottakat figyelmeztetni, hogy az aláírásgyűjtés nem kerülhet az intézmény falai közé, ennek elkerülésére semmilyen intézkedést nem tett, ebbéli felelősségét elismerte”. Emiatt Józsefváros polgármestere „végleg megvonta az oktatásfelügyeletre vonatkozó feladatköröket az alpolgármestertől”.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,108lájkolóTetszik
2,846követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szülési fájdalmakkal a kilencnyilasért: pénteken kezdődik a darts legnagyobb ünnepe

Londonban három héten át dobálják a nyilakat a PDC világbajnokságán. A győztes majdnem 200 millió forinttal és egy kínzó hátfájással lesz gazdagabb.