HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nem hagyják a...

Nem hagyják az út szélén a balos üzletembereket

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Sokaknak megbocsátott a NER, akik korábban baloldali üzleti körökben mozogtak. Olyanokról közölt összeállítást a Válasz Online, akik már az MSZP-SZDSZ kormányzás idején is jelentős közpénzeket kaszálhattak.

Jelentős alak e tekintetben Jászai Gellért, akinek neve korábban az SCD Holdinggal fonódott össze. Ez volt az a cég, ami Medgyessy Péter kormányzása idején privatizálta a balatoni üdülőhálózatokat, ráadásul úgy, hogy a bukott kormányfőnek is jutott egy vízparti telek Zamárdiban. Az SCD lobbizásának eredményeképp módosították a Balaton-törvényt, a közvetlen vízparti területek beépíthetősége 8-ról 25 százalékra nőtt. A Magyar Narancs akkoriban arról írt, hogy a szocialista kormányhoz a későbbi önkormányzati miniszter, Gyenesei István protezsálta be Jászait.

Aztán a birodalom összeomlott, a vezetőt pedig 2015 után már a Mészáros Lőrinc-féle tőzsdei vállalatok csúcsmenedzsereként találhattuk. Konzum név alatt, a Hunguest-szállodalánc és a Balatontourist-kempingek beolvasztásával létre is hozta a turisztikai csúcsvállalatot, hogy aztán Jászai az operatív irányításból kivonuljon, és inkább a 4iG informatikai társaságra koncentráljon. A Válasz szerint ez a cég hivatott arra, hogy felvásárolja a németektől a T-Systems Magyarország Zrt.-t. Jászai bizalmi emberei szintén ismerősek lehetnek. A tőzsdei vállalatokat ügyvédként például az a Kertész József Tamás képviseli, aki korábban az SCD Group igazgatósági tagja volt. Lacfi Endre ügyvédről nem is beszélve, aki a Gyurcsány-korszakban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezérigazgatói kabinetfőnöke volt.

Szintén fontos ember Scheer Sándor, aki a kilencvenes években megalapította a Marketet, majd a 2002-es választás után átengedte a cég többségét a Wallis-csoportnak. De még Vizoviczki László is üzleti kapcsolatban állt Scheerrel, aki nemrég már a McDonald’s magyarországi leánycégét vette meg. Szintén az elmúlt évek fejleménye, hogy Lázár János közbelépése nyomán leállították a Radetzky-laktanya bontását, miután a szlovák hátterű ingatlanfejlesztő nem vette figyelembe, hogy műemléknek esett neki. Tavaly óta aztán egy miniszteri rendelet megfosztotta műemlékjellegétől, az új résztulajdonos, Scheer pedig immár legálisan bonthat.

A Válasz kitért még Szivek Norbertre is, akiről tavaly a Magyar Nemzetnél írtuk meg: egy kiszivárgott felvétel szerint alpári hangnemben beszélt a felajánlott kartellezés lehetőségéről. Szivek ezt a beszélgetést a Malév GH leköszönő vezérigazgatójával folytatta. A korábbi MNV-vezér korábban részt vett az Elmib energetikai cég magánosításában, majd 2010 után megalapította a közvilágítással és megújuló energiával foglalkozó Enerin-csoportot. MNV-főnökként azt a Csókay Ákost vette maga mellé kabinetfőnöknek, aki korábban SZDSZ-vezette tárcáknál tanácsadóskodott. Szivek az MNV-től való távozás után tagja maradt a Mol felügyelőbizottságának és a Richter igazgatóságának.

A lap cikkében kiemelte még Puch Lászlót, Leisztinger Tamást, Zelles Sándort vagy épp Aczél Zoltánt is.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,985lájkolóTetszik
3,811követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 99. – Épp szembeköpi magát a NER

Dévényi István ezúttal Lánczi Richárddal, az N1TV főszerkesztőjével és Tompos Ádámmal, a Magyar Hang riporterével beszélget.