HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orvoshiány mi...

Orvoshiány miatt több órát utazhatnak a szolnoki fertőzőbetegek

HIRDETÉS

Május elsejétől szakorvoshiány miatt átmeneti ideig bezár a szolnoki Hetényi Géza Kórház húsz ágyas infektológiai, vagyis fertőzőbeteg osztálya. Mindez azt jelenti, hogy bizonytalan ideig Jász-Nagykun-Szolnok megye 380 ezer lakosa számára csak a megyeszékhelytől több órányira, Budapesten, vagy Debrecenben biztosított az ellátás.

HIRDETÉS

Az intézmény kedden kiadott közleménye szerint – amelyet a Szoljon.hu megyei hírportál közölt – a Nemzeti Népegészségügyi Központ egy héttel ezelőtt hozott határozatot arról, hogy a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet, valamint a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház látja el május első napjától a szolnoki kórház fertőzőbetegeit. A beutalás a centrumokba a háziorvosoknak, és azoknak az intézmények a feladata, ahol a beteg jelentkezik.

A MOK lemondott a orvosbérek azonnali rendezéséről? | Magyar Hang

A Magyar Orvosi Kamara elnöke márciusban még azt monda lapunknak, a másfél milliós szakorvosi bér bevezetése nem tűr halogatást. A Népszava értesülései szerint ugyanakkor a mai kormányülésen már csak a kamara három év alatt megvalósítandó 850 ezres bérjavaslatáról van szó.

A szolnoki kórház már régóta súlyos orvoshiánnyal küzd, amit példáz, hogy az intézmény januárban 1,85 milliárd forint értékű közbeszerzést írt ki arra, hogy összesen 52 külsős orvost alkalmazzon a következő négy évben ügyeleti beosztásokra. Az intézménynek már ezen pályázati kiírást megelőző egy évben is több mint száz hasonló szerződése volt.

Kevés az ügyeletes háziorvos, bajban sok önkormányzat | Magyar Hang

Súlyos bajban a sürgősségi háziorvosi ellátás: már a néhány évvel ezelőtti óradíj duplájáért is nehezen találnak ügyeletet vállaló orvost az ezzel foglalkozó, önkormányzatokkal szerződő szakcégek. A költségeket az önkormányzatok nem mindenhol tudják vállalni. Hajdú-Bihar megye déli felén – az ország leghátrányosabb helyzetű térségeinek egyikében – az ügyeletet biztosító vállalkozás körzetek összevonásával próbál úrrá lenni a nehézségeken.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,957lájkolóTetszik
2,418követőKövetés
16,823feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Orbán hamis mítoszt épít – Magyar Hang-ajánló

Németh Miklós- és Gémesi György-interjú; megszólal a „kutyagyilkos bisztró” pultosa; gyerekkönyvmelléklet; vajteszt. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek