HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Koncerttel in...

Koncerttel indult az eucharisztikus kongresszus előtti visszaszámlálás

HIRDETÉS

Félezer nap van hátra a Magyarországon rendezendő az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusig (NEK), ebből az alkalomból 500 fős, általános- és középiskolás gyermekekből álló kórus énekelt Budapesten a Szent István Bazilika előtt. A rövid koncerttel elstartolt a katolikus egyház egyik legnagyobb szabású rendezvénye előtti visszaszámlálás, amelynek jövő szeptemberben Budapest ad otthont.

Magyar Hang – A Túlélő Magazin

500 fős gyermekkórus énekel a Szent István Bazilika előtt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előtt 500 nappal

HIRDETÉS

A csütörtöki rendezvényen Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a sajtó munkatársai előtt elmondta, a kongresszus mottója a 87. zsoltár utolsó sora, „Minden forrásom belőled fakad”. „Előtte a zsoltárban Jeruzsálemről van szó, arról, hogy minden nép ott született. Egyiptomiak, babiloniak, tehát mindenki, akit akkor idegennek, vagy ellenségnek tartottak. Ez tehát azt is jelenti, hogy nekünk a többi néppel tágabb szívű kapcsolatban kell lennünk, mint ahogy megszoktuk” – fogalmazta meg a jövő évi kongresszus lelkipásztori üzenetének lényegét Erdő Péter.

A katolikus főpásztor szavai szerint természetesen Ferenc pápa is meghívást kapott a kongresszusra, ám eddig nem érkezett hivatalos válasz. Az utóbbi évtizedek gyakorlata egyébiránt az, hogy az egyházfő nem jelenik meg személyesen, hanem legátust küld, illetve videóüzenetben is köszönti az egybegyűlteket.

A bíboros kitért arra is, hogy bár az eucharisztikus kongresszus legalább annyira kulturális fesztivál, mint egyházi, vallási esemény, amelybe minden érdeklődő bekapcsolódhat. A résztvevők számát illetően nem bocsátkozott becslésekbe, de mint mondta, a korábbi kongresszusok alkalmával kialakult szokások szerint a fontosabb eseményeket 10-15 ezer főt befogadni képes helyszíneken rendezik meg, míg a misék, körmenetek rend szerint ennél is több embert vonzanak.

Erdő Péter a Szent István Bazilika előtt nyilatkozik újságíróknak 2019. május-2-án.

Erdő Péter Ferenc pápa júniusi székelyföldi látogatása kapcsán lapunk kérdésére elmondta: a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia testületileg utazik Csíksomlyóra, ahol a hívekkel közösen részt vesznek a szentmisén. Azt azonban nem tudta megmondani, hogy a pápa találkozik-e majd külön is a magyar püspökökkel.

HIRDETÉS

A NEK titkársága által kiadott közlemény szerint a Vatikán küldöttei május 8. és 11. között a magyar fővárosba látogatnak, hogy megtekintsék a kongresszus helyszíneit, így a Hungexpo-t, a Hősök terét, a Szent István Bazilikát, a Kossuth teret és Esztergomot. A delegációt Áder János köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke is fogadja.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,114lájkolóTetszik
2,844követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Egy ujjal se

A kormány kultúrpolitikusai ma eleve megnyerhetetlen terepen folytatják fölösleges harcukat. Milyen izgalmas lenne, ha elkezdenének tényleg a kultúrával foglalkozni.