HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Navracsics Ti...

Navracsics Tibor örül, hogy nem most kell eldöntenie, belépjen-e a Fideszbe

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Kitérő válaszokkal teletűzdelt interjút adott az Azonnalinak Navracsics Tibor, az Európai Bizottság idén leköszönő kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, hajdani fideszes frakcióvezető, volt miniszter, egykori miniszterelnök-helyettes. A beszélgetés elején többek között arról kérdezik, hogy ki a jobb főnök, Jean-Claude Juncker vagy Orbán Viktor (nem derül ki), hogy van-e még visszaútja a Fidesznek az Európai Néppártba (van), vagy, hogy veszprémiként akar-e Veszprém polgármestere lenni (nem, mert a posztot nagyon jó barátja, Porga Gyula tölti be).

Azután az újságíró felteszi a kérdést:

– A mai állapotában belépne a Fideszbe?
– Hála a jó égnek, hogy nem most kell ezt a döntést meghoznom.

– Hála a jó égnek?
– Igen, mert már tagja vagyok tizenöt éve.

HIRDETÉS

– Akkor eszerint nehéz döntés lenne.
– Egy kiérlelt döntés lenne – válaszolja Navracsics, akitől azt is megkérdezik, inkább orbánista, vagy inkább fideszes? „Navracsicsista vagyok” – érkezik a válasz, komoly leckét adva a beszélgetést esetleg elemző politológusoknak.

Ilyet lehet? Megtűrnek individuumokat a Fideszben? – jön az újabb sarokba szorító kérdés, de a politikus megint túljár az újságíró eszén a válaszával: „Ha individuum vagyok, akkor igen, mert még ott vagyok.”

Szóba került az is, hogy az egykori miniszterelnök-helyettes a 44. helyen került föl az EP-listára, miközben Magyarországnak 21 EP-képviselője van. – Nem túl hízelgő ez a hely, nem? – kérdezi az újságíró. „Ezt sem tőlem kell megkérdezni, hanem azoktól, akik ezt a döntést hozták” – válaszolja Navracsics. Aki ezután ilyen válaszokat ad a feltett kérdésekre: „Akár.” „Az is egy kiérlelt döntés lesz.” „Ezt tőlük kérdezze meg.” „Nem az én asztalom.” „Demokráciában a választók az urak.” A cikkben elhangzik a legendás „Akkor kell átmenni a hídon, ha odaértünk” is.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,601lájkolóTetszik
3,461követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Az orvosi kamara azt várja Kásleréktől, hogy vállalják döntéseik következményeit

A teljes orvostársadalom nevében visszautasítják a miniszter nyilatkozatát, melyben az orvosokra hárította az ágyak felszabadításáról hozott utasításának következményeit.