HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Navracsics Ti...

Navracsics Tibor örül, hogy nem most kell eldöntenie, belépjen-e a Fideszbe

HIRDETÉS

Kitérő válaszokkal teletűzdelt interjút adott az Azonnalinak Navracsics Tibor, az Európai Bizottság idén leköszönő kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, hajdani fideszes frakcióvezető, volt miniszter, egykori miniszterelnök-helyettes. A beszélgetés elején többek között arról kérdezik, hogy ki a jobb főnök, Jean-Claude Juncker vagy Orbán Viktor (nem derül ki), hogy van-e még visszaútja a Fidesznek az Európai Néppártba (van), vagy, hogy veszprémiként akar-e Veszprém polgármestere lenni (nem, mert a posztot nagyon jó barátja, Porga Gyula tölti be).

HIRDETÉS

Azután az újságíró felteszi a kérdést:

– A mai állapotában belépne a Fideszbe?
– Hála a jó égnek, hogy nem most kell ezt a döntést meghoznom.

– Hála a jó égnek?
– Igen, mert már tagja vagyok tizenöt éve.

– Akkor eszerint nehéz döntés lenne.
– Egy kiérlelt döntés lenne – válaszolja Navracsics, akitől azt is megkérdezik, inkább orbánista, vagy inkább fideszes? „Navracsicsista vagyok” – érkezik a válasz, komoly leckét adva a beszélgetést esetleg elemző politológusoknak.

HIRDETÉS

Ilyet lehet? Megtűrnek individuumokat a Fideszben? – jön az újabb sarokba szorító kérdés, de a politikus megint túljár az újságíró eszén a válaszával: „Ha individuum vagyok, akkor igen, mert még ott vagyok.”

Szóba került az is, hogy az egykori miniszterelnök-helyettes a 44. helyen került föl az EP-listára, miközben Magyarországnak 21 EP-képviselője van. – Nem túl hízelgő ez a hely, nem? – kérdezi az újságíró. „Ezt sem tőlem kell megkérdezni, hanem azoktól, akik ezt a döntést hozták” – válaszolja Navracsics. Aki ezután ilyen válaszokat ad a feltett kérdésekre: „Akár.” „Az is egy kiérlelt döntés lesz.” „Ezt tőlük kérdezze meg.” „Nem az én asztalom.” „Demokráciában a választók az urak.” A cikkben elhangzik a legendás „Akkor kell átmenni a hídon, ha odaértünk” is.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,387lájkolóTetszik
2,278követőKövetés
16,136feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az ostromló – Magyar Hang-ajánló

Karácsony Gergely-, noÁr- és Tóth Krisztina-interjú. Élet falun. Elveszti-e Pécset a Fidesz? Péntektől keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szárnyaltak a zöld sasok, továbbjutott a Fradi a BL-ben

Kettős győzelemmel, 5-3-as összesítéssel jutott túl a Ferencváros a bolgár bajnok, a Ludogorec ellen a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében.

Adja, adom