HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Forgács Istvá...

Forgács István: Nekem van veszítenivalóm

HIRDETÉS

Az Agroma programtervezettel összekötné az agrárium és a társadalmi felzárkóztatás ügyét Forgács István. A romaügyi szakértő a Medgyessy-kormány idején dolgozott osztályvezetőként a Miniszterelnöki Hivatalban, később élesen bírálta az eddigi összes kormányt a cigánypolitikáért, és a pozícióban hagyott kontár vezetőket. Most az Orbán-kormánnyal próbál szót érteni. Beszélgetésünkben szó esett oktatásról, szakemberhiányról, közmunkásokról és a robotizációról is.

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang május 10-i, 2019/19. számában megjelent interjúból!

(…)

– (…) Én abban a tekintetben érteni, és eredményesen működni vélem a NER-t, hogy a makroadatok alapján igenis jó irányba tart.

– Csak éppen ebből nem sok látszik a mindennapokban. Ahogy a köztörvényes bűncselekmények elszenvedőit sem vigasztalják a makroadatok.
– Éppen arról próbálom meggyőzni a kormányt, hogy a fektessen a szakképzésbe, és ha ez megvalósult, akkor mehetek tovább, és a cigány közösségek felelősségét is firtathatom. Én szeretnék kiegyezni a hatalommal, hogy addig, amíg ezekkel a makroadatokkal van érdemi esély arra, hogy a felzárkózás felé tereljem a mélyszegénységben élő cigányokat, akkor azzal az eséllyel én élni szeretnék. Ez lehet, megalkuvásnak tűnik, de úgy gondolom, sokkal több haszna van 200 embernek munkát szerezni így, vagy éppen 200 gyereket meggyőzni arról, hogy maradjon az iskolában, mint 200 emberrel tüntetni Pócs János háza előtt.

HIRDETÉS
Már a püspök is tudta, hol osztják a drogot, a rendőrség mégsem tett semmit | Magyar Hang

– Ez választás kérdése?
– Olyan tekintetben igen, hogy választani kell, mire csoportosítsam az energiáimat. Aki tíz éve hadakozik jogvédőként, ellenzékiként a hatalom ellen, annak nincs veszítenivalója. Nem kockáztat semmit. Nekem van: azon kell lennem, hogy olyan elképzeléseket tegyek szimpatikussá a kormány számára, amelyek mellett eltörpül Pócs otrombasága; és ha a kormány esélyt ad arra, hogy tegyek, akkor tehessek. Ha megkérdez, akkor elmondhassam, hogy szerintem hogyan kellene másképpen, jobban. Nekem konstruktívnak kell lennem, hogy elérjem: a kormány például az agrárium és a felzárkózás kérdésében költsön olyanra, amire eddig nem költött. Például pedagógusra, cigányok meggyőzésére, forprofit (üzleti szektorban tevékenykedő) szereplők bevonására. A NER-ben én megtalálom a felzárkózás esélyét, és ezt az esélyt nem akarom veszni hagyni. Ez az, amiért azt mondom, hogy nekem valóban van veszítenivalóm.

(…)

Mi történik ma cigányügyben Magyarországon? Miért szeretne rendpárti oktatást? Miért gondolja, hogy még Magyar Bálint örökségét cipelik? Szükség van-e a piacon a szakképzett cigányokra? Mi az Agroma program, lesz-e hozzá föld? Miért gondolja, hogy az idény- és közmunkának el kell tűnnie? Mi legyen a két hónapos kultúrházas tanfolyamokkal? Miért döbbenne rá kilenc év után a kormány, hogy lépnie kell a cigányság ügyében? Mit gondol a NER eredményeiről? Szociális értelemben szakadnak el a többségi társadalomtól a romák? Szeretne-e cigány Habony lenni? A válaszokat keresse a Magyar Hang május 10-én megjelenő 2019/19. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/19. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Tompos Ádám
Tompos Ádám
„Az igazság odaát, a valóság odakint van”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,087lájkolóTetszik
2,178követőKövetés
15,888feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ütésállónak kell lenni – Magyar Hang-ajánló

Nyáry Krisztián-, Ürge-Vorsatz Diána- és Schmuck Erzsébet-interjú, ormánsági riport, Bige László portré, magyar közpénz a román kormánypártnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek