HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Az ombudsman ...

Az ombudsman nem vizsgálódik a Honvédkórházban, mert épp költözik

HIRDETÉS

Nem tud jelenleg az alapvető jogok biztosa olyan „nagyszabású és átfogó” vizsgálatot megindítani, ami a Honvédkórház sürgősségi ellátását érintené. Az indok: a hivatal éppen költözés alatt áll. Legalábbis ezt a választ kapta az LMP-s Demeter Márta, miután egy hosszú beadványban fordult Székely Lászlóhoz. Az ombudsman azt azért hozzátette, hogy a jövőben indokoltnak tartja a kórház sürgősségi ellátásával összefüggő vizsgálatot.

HIRDETÉS

Az LMP-s politikus Facebook-oldalán számolt be az ügyről; beadványában tarthatatlannak nevezte azt a helyzetet, ami a Honvédkórház sürgősségi osztályán kialakult. (A posztra a Jövő Tv hívta fel a figyelmet.) A Magyar Orvosi Kamara fővárosi szervezetének levelét is felidézi, amelyben a legsürgetőbb feladatok között említik a megfelelő számú szakdolgozó és más kisegítő személyzet biztosítását, illetve az ellátandó betegszám meghatározását a rendelkezésre álló személyi és tárgyi feltételekhez igazítottan. – A megfelelő intézkedések nélkül a beteggel közvetlenül találkozó orvosnak kell viselnie az etikai és büntető felelősséget az ellátás biztonságáért, megfelelőségéért, és ők vannak kitéve a nyilvános megaláztatásoknak is – hívták fel a figyelmet.

Zacher Gábor: Dolgoznék, de már nem kellek | Magyar Hang

Sem tanítani, sem életet menteni nem engedik vissza a Honvédkórház falai közé az intézmény sürgősségi osztályának éléről augusztus végén távozott Zacher Gábort, aki december óta mentősként köti le felesleges energiáit. A toxikológus szerint a hazai egészségügy már működésképtelen, ám a benne dolgozó „hülye barmok” miatt nincs összeomlás.

A Honvédkórház sürgősségi ellátásával kapcsolatban hónapok óta jelennek meg negatív hírek, több vitás ügy is volt, amikor betegek meghaltak. Legutóbb éppen a napokban került az intézmény a fókuszba, amikor bejelentette, hogy egész hétvégén nem tudják fogadni a sokszorosan sérült, életveszélyes állapotú betegeket. A fenntartó Honvédelmi Minisztérium el is ismerte, hogy voltak ellátási gondok, amelynek az volt az oka, hogy a baleseti sebészeti osztály több orvosa is megbetegedett.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,663lájkolóTetszik
2,803követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Pártválasztás vagy népszavazás? Brexit, december 12.

A brexitvita magának a demokráciának a lényegéről és természetéről zajlik, s a legkevésbé sem közömbös, hogy a decemberi választás milyen válaszokat alapoz majd meg.