HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Rendkívüli pa...

Rendkívüli parlamenti ülés lesz pénteken

HIRDETÉS

Összehívta az Országgyűlés rendkívüli ülését Kövér László péntekre, május 17-re. A Házelnök nem tehetett mást, hiszen összegyűlt a szükséges számú képviselői aláírás az ellenzéki politikusoktól ahhoz, így ezt mindenképpen meg kellett tennie.

HIRDETÉS

Az ellenzéki pártok azt szeretnék elérni, hogy hiába kezdődhettek meg újra május elsejétől a kilakoltatások, gyermekes családokat ne lehessen az utcára tenni. Előírnák, hogy az önkormányzatoknak kötelessége elhelyezést biztosítani a kilakoltatással fenyegetett gyermekes családoknak, a bíróság pedig addig nem rendelhetné el az ingatlan kiürítését, amíg ez meg nem oldódik.

Szél Bernadett: Rendszerszintű a lakhatási probléma | Magyar Hang

Otthonában látogatta meg Szél Bernadett a lapunk által bemutatott, kilakoltatás szélén álló 9 gyermekes zsámboki családot. A politikus szerint szociális bérlakásokkal, a pénzügyi ismeretek terjesztésével, valamint ingyenes jogi tanácsadással lehetne elkerülni a tömeges kilakoltatásokat, ám a kormány érzéketlen a problémára.

A péntekre összehívott rendkívüli parlamenti ülés napirendjén ez az egyetlen jogszabály, aminek a megvitatása szerepel. Azonban kérdéses, hogy egyáltalán el fognak-e jutni odáig. Az ellenzéki kezdeményezésű rendkívüli üléseknél már nem egyszer előfordult, hogy a kormánypárti képviselők egyszerűen nem mentek el. Így a napirend előtti felszólalások ugyan lementek, ám a napirendet a fideszes és KDNP-s politikusok hiányában már el sem tudták fogadni. A Fidesz egyelőre nem jelezte, hogy ezúttal is így tesznek-e, vagy pedig most bemennek vitázni a kérdésről.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,413lájkolóTetszik
2,285követőKövetés
16,202feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ugrás a mély vízbe – Magyar Hang-ajánló

Interjú György Péterrel, Ungváry Krisztiánnal, Rékasi Károllyal és Zsigmonddal, valamint a Fridays for Future hazai szervezőivel. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Márton Anna: a hetedik te magad légy…

A sportág élő legendája állt a magyar érem útjába a budapesti vívó-világbajnokság hatodik napján.

Drájvit