HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Toroczkaiék m...

Toroczkaiék mindenképp demonstrálnak Törökszentmiklóson

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Mindenképpen megtartjuk a demonstrációnkat Törökszentmiklóson – ezt Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke jelentette be a Facebookon. Kérdéses, hogy mi fog történni, hiszen a rendőrség korábban megtiltotta a vonulásukat.

A Magyar Hang is beszámolt róla, hogy a Mi Hazánk erődemonstrációt hirdetett május 21-én estére, alig néhány nappal az európai parlamenti választások előtt, mégpedig a Betyársereggel közösen. Az apropót egy helyi bűncselekmény adta: egy férfi minden ok nélkül rátámadt több emberre is, ráadásul úgy, hogy korábban már tett hasonlót, mégis, szabadlábon lehetett. De Toroczkai László azt is itt említette, hogy már 2005-ben is lehetett hallani arról, hogy „két cigány család terrorizálta a települést”, és hiába választottak meg egy jobbikos polgármestert, azóta is áldatlan állapotok vannak.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Törökszentmiklós Rendőrkapitányság ugyanakkor megtiltotta a vonulásos rendezvényt. Szerintük ugyanis „joggal feltételezhető, hogy az kimondottan félelemkeltésre, a közösség egyes tagjai elleni erőszakra történő burkolt felhívást hordoz magában”. Még azt is megvizsgálták, hogy tervezett menet útvonalán ugyan „jelentős számú nemzetiség, kisebbség nem található, azonban egyes lakóépületekben, ingatlanokban élnek olyan személyek, akik annak vallják magukat”.

„Hogyan tudna minket pénzelni a Fidesz?” | Magyar Hang

Az EP-választáson fog kiderülni, hogy van-e létjogosultsága a Mi Hazánknak – mondta Toroczkai László, akivel a voksoláson induló jelöltekkel készített interjúsorozatunk részeként beszélgettünk. Állítja, néhány tízmilliójuk van a kampányra, ha pedig valaki szerint ez a pénz a Fidesztől van, akkor tegyen feljelentést. EP-ráhangoló (7.). Részletek a Magyar Hang május 3-i 2019/18.

Mindezek ellenére közölte most azt Toroczkai László, hogy megtartják a demonstrációt, a rendőrségi döntés miatt pedig bírósághoz fordulnak. – Már az is nekünk köszönhető, hogy az ügyészség megváltoztatta korábbi vérlázító döntését, így végül letartóztatták ezt a közveszélyes bűnözőt – utalt a korábban már említett férfire. Egyúttal – mint írta – vár egy cigány vezetőt, aki „a fenyegetőzések helyett végre arra szólítana fel, hogy a cigányság az ilyen, az utcán ártatlanokat szórakozásból megtámadó bűnözőket vesse ki magából, és ne a becsületesen dolgozókat”.

HIRDETÉS

Lapunk már kereste az ügyben a törökszentmiklósi polgármestert, aki egyelőre nem reagált.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,904lájkolóTetszik
3,621követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Belengették, hogy elveszik a Lánchídat, a tűzijátékot is onnan lőnék fel

Kilenc évig nem csináltak semmit, most kórusban aggódnak a Lánchídért, és miközben ezt teszik, küldenek a fővárosnak egy levelet, hogy szeretnék telepakolni a hidat bombákkal és rakétákkal – reagált Karácsony Gergely.