HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Medián: A fid...

Medián: A fideszesek fele is örülne, ha nem a kormány osztaná az EU-s pénzeket

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Még a fideszesek fele is örülne, ha nem a kormány, hanem az Európai Unió osztaná szét az EU-tól érkező támogatásokat – derült ki a Medián közvélemény-kutatásából, amit a Momentum megbízásából készített el. Az Indexhez eljuttatott felmérés szerint a momentumosok közül 94, az LMP-sek közül 90, míg a jobbikosok közül 73 százalék ért egyet ezzel. A harmadik a listán a DK 90 százalékkal, őket követi az MSZP 78 százaléka.

A Medián arra is kíváncsi volt, a megkérdezettek mire fordítanák a bejövő pénzeket. Az egészségügyet 91, az oktatást 50, míg az infrastrukturális beruházásokat 47 százalék említette. A válaszadók szerint csatlakozásunk óta a legtöbb támogatás infrastruktúrára, városfejlesztésre és sportra érkezett.

A felmérés szerint a teljes népesség 68 százaléka egyetért azzal, hogy a támogatásokat csak és kizárólag oktatásra, egészségügyre és munkahelyre költsük. Huszonnyolc százalék nem helyeselné ezt, négy pedig nem tudja. Ellenzékieken belül erősebb számok jönnek ki. A momentumosok és jobbikosok 85, a DK-sok 82, az MSZP-seknek pedig 76 százaléka helyesli ezt. A bizonytalanoknál 73, a fideszesek közül pedig 61 százalék ez az arány.

EU-csatlakozás: csak a szomszédok hátát látjuk | Magyar Hang

A felmérést végző cég 1200 embert kérdezett meg, a kutatás reprezentatív mintán készült.

HIRDETÉS

A Momentum ezzel igazoltnak érezheti kampányát, ami elsősorban az egészségügyre és oktatásra épül. Cseh Katalin listavezető a lapunknak adott interjújában arról beszélt még: „A kohéziós alapok felhasználása az egyik legnagyobb probléma jelenleg Magyarországon. Tudjuk, hogy bár arányosan Magyarország részesült az egyik legtöbb kohéziós forrásból, mégis nálunk volt a legalacsonyabb ennek a társadalmi megtérülése. Kaptunk rengeteg pénzt, és a kormány az elmúlt 8 év során ezt látványosan elpazarolta.”

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,732lájkolóTetszik
3,479követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Paraziták és galandférgek – Houellebecq és Lévy könyvéről

Houellebecq és Lévy kitárgyalnak mindent a szüleiktől kezdve az algériai szegénységen és Baudelaire megítélésén át egészen az iszlamizmusig, Nietzschéig és a francia történelemig.