HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Medián: A fid...

Medián: A fideszesek fele is örülne, ha nem a kormány osztaná az EU-s pénzeket

HIRDETÉS

Még a fideszesek fele is örülne, ha nem a kormány, hanem az Európai Unió osztaná szét az EU-tól érkező támogatásokat – derült ki a Medián közvélemény-kutatásából, amit a Momentum megbízásából készített el. Az Indexhez eljuttatott felmérés szerint a momentumosok közül 94, az LMP-sek közül 90, míg a jobbikosok közül 73 százalék ért egyet ezzel. A harmadik a listán a DK 90 százalékkal, őket követi az MSZP 78 százaléka.

HIRDETÉS

A Medián arra is kíváncsi volt, a megkérdezettek mire fordítanák a bejövő pénzeket. Az egészségügyet 91, az oktatást 50, míg az infrastrukturális beruházásokat 47 százalék említette. A válaszadók szerint csatlakozásunk óta a legtöbb támogatás infrastruktúrára, városfejlesztésre és sportra érkezett.

A felmérés szerint a teljes népesség 68 százaléka egyetért azzal, hogy a támogatásokat csak és kizárólag oktatásra, egészségügyre és munkahelyre költsük. Huszonnyolc százalék nem helyeselné ezt, négy pedig nem tudja. Ellenzékieken belül erősebb számok jönnek ki. A momentumosok és jobbikosok 85, a DK-sok 82, az MSZP-seknek pedig 76 százaléka helyesli ezt. A bizonytalanoknál 73, a fideszesek közül pedig 61 százalék ez az arány.

EU-csatlakozás: csak a szomszédok hátát látjuk | Magyar Hang

A felmérést végző cég 1200 embert kérdezett meg, a kutatás reprezentatív mintán készült.

A Momentum ezzel igazoltnak érezheti kampányát, ami elsősorban az egészségügyre és oktatásra épül. Cseh Katalin listavezető a lapunknak adott interjújában arról beszélt még: „A kohéziós alapok felhasználása az egyik legnagyobb probléma jelenleg Magyarországon. Tudjuk, hogy bár arányosan Magyarország részesült az egyik legtöbb kohéziós forrásból, mégis nálunk volt a legalacsonyabb ennek a társadalmi megtérülése. Kaptunk rengeteg pénzt, és a kormány az elmúlt 8 év során ezt látványosan elpazarolta.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,413lájkolóTetszik
2,285követőKövetés
16,202feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ugrás a mély vízbe – Magyar Hang-ajánló

Interjú György Péterrel, Ungváry Krisztiánnal, Rékasi Károllyal és Zsigmonddal, valamint a Fridays for Future hazai szervezőivel. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Márton Anna: a hetedik te magad légy…

A sportág élő legendája állt a magyar érem útjába a budapesti vívó-világbajnokság hatodik napján.

Drájvit