HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Meztelenül ki...

Meztelenül kikötözött rabok Márianosztrán?

HIRDETÉS

Hangszigetelt zárkákban meztelenül kikötözött, maguk alá piszkító rabok, egészségkárosító edények, meghamisított jelentések – börtönös cikkünk második részében egy, a büntetését jelenleg is töltő elítélt beszélt a benti állapotokról. Ezt már a BVOP sem hagyhatta szó nélkül.

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang május 10-i, 2019/19. számában megjelent cikkből!

Bandák, droggal befújt papír, nagymenők, csendőrpertu, majd a nagy pofára esés – írtuk a börtönfalak mögött zajló életet bemutató cikksorozatunk előző részében, egy néhány hónappal ezelőtt Vácról szabadult elítélt, Tibor beszámolója alapján. Az ő történeteihez képest még durvább sztorikkal állt elő Dezső, aki jelenleg is büntetését tölti Márianosztrán.

(…)

Dezső az erőszakot, a bandákat illetően hasonló tapasztalatokról számolt be, mint Tibor. Mint mondta, náluk műanyag éthordókból kapnak enni. Ezekkel az a baj – és Dezső szerint erről hivatalos állásfoglalás is van –, hogy egészségkárosítók, mert a forró ételt beisszák a műanyagok, amiket így nem lehet megfelelően tisztítani, ráadásul egészségre káros anyagok oldódnak ki belőlük. „Bár ezeket amúgy sem mossák el rendesen – mondta. – Büdösek, koszosak.”

HIRDETÉS
Papírról nyalják a drogot a börtönökben | Magyar Hang

Dezső állítja: „Azokat a rabokat, akik bármi miatt elégedetlenek, és felemelik a szavukat, meztelenül kikötözik a földszinten egy hangszigetelt zárkába, hat órára, minimum. A kikötözött rabok maguk alá piszkítanak, inni és enni nem adnak nekik. Az orvosok pedig asszisztálnak mindehhez. És ahhoz is, hogy az esetleges sérüléseket, haláleseteket – az elmúlt évben öten haltak itt meg – úgy papírozzák le, hogy a börtönnek ne legyen felelőssége.”

(…)

Tiboréval ellentétben Dezső állításait már válaszra érdemesnek ítélte a BVOP. „A büntetés-végrehajtás visszautasítja a névtelen – ezért ellenőrizhetetlen – állításokat” – írta Orosz Zoltán szóvivő.

Dezső beszámolóját és a BVOP részletes válaszát keresse a Magyar Hang május 10-én megjelent 2019/19. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/19. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,585lájkolóTetszik
2,782követőKövetés
18,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Mintha eltompulna az ország – Magyar Hang-ajánló

Frei Tamás-, Veres Pál-, Eörsi László- és Bodzsár Márk-interjú. Ki Mészáros Lőrinc csendes társa? Milyen egy 26 éves polgármester? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

TASZ: Romlottak a kórházi fertőzések tavalyi mutatói

Míg az utakon 567-en, addig az egészségügyi intézményekben a három kötelezően jelentendő kategóriában 541-en vesztették életüket.