HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Meztelenül ki...

Meztelenül kikötözött rabok Márianosztrán?

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Hangszigetelt zárkákban meztelenül kikötözött, maguk alá piszkító rabok, egészségkárosító edények, meghamisított jelentések – börtönös cikkünk második részében egy, a büntetését jelenleg is töltő elítélt beszélt a benti állapotokról. Ezt már a BVOP sem hagyhatta szó nélkül.

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang május 10-i, 2019/19. számában megjelent cikkből!

Bandák, droggal befújt papír, nagymenők, csendőrpertu, majd a nagy pofára esés – írtuk a börtönfalak mögött zajló életet bemutató cikksorozatunk előző részében, egy néhány hónappal ezelőtt Vácról szabadult elítélt, Tibor beszámolója alapján. Az ő történeteihez képest még durvább sztorikkal állt elő Dezső, aki jelenleg is büntetését tölti Márianosztrán.

(…)

HIRDETÉS

Dezső az erőszakot, a bandákat illetően hasonló tapasztalatokról számolt be, mint Tibor. Mint mondta, náluk műanyag éthordókból kapnak enni. Ezekkel az a baj – és Dezső szerint erről hivatalos állásfoglalás is van –, hogy egészségkárosítók, mert a forró ételt beisszák a műanyagok, amiket így nem lehet megfelelően tisztítani, ráadásul egészségre káros anyagok oldódnak ki belőlük. „Bár ezeket amúgy sem mossák el rendesen – mondta. – Büdösek, koszosak.”

Papírról nyalják a drogot a börtönökben | Magyar Hang

Dezső állítja: „Azokat a rabokat, akik bármi miatt elégedetlenek, és felemelik a szavukat, meztelenül kikötözik a földszinten egy hangszigetelt zárkába, hat órára, minimum. A kikötözött rabok maguk alá piszkítanak, inni és enni nem adnak nekik. Az orvosok pedig asszisztálnak mindehhez. És ahhoz is, hogy az esetleges sérüléseket, haláleseteket – az elmúlt évben öten haltak itt meg – úgy papírozzák le, hogy a börtönnek ne legyen felelőssége.”

(…)

Tiboréval ellentétben Dezső állításait már válaszra érdemesnek ítélte a BVOP. „A büntetés-végrehajtás visszautasítja a névtelen – ezért ellenőrizhetetlen – állításokat” – írta Orosz Zoltán szóvivő.

Dezső beszámolóját és a BVOP részletes válaszát keresse a Magyar Hang május 10-én megjelent 2019/19. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/19. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,716lájkolóTetszik
2,952követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek