HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Gulyás Márton...

Gulyás Márton: Be kell lépni egy pártba

HIRDETÉS

Nem arról kellene beszélni, hogy az ellenzéki pártok mit csinálnak rosszul, hanem ha nekünk, állampolgároknak nem tetszik, amit tesznek, akkor be kell lépni, és belülről változtatni – erről is beszélt a Magyar Hangnak Gulyás Márton. A politikai aktivista maga is ezzel a dilemmával küzd a tavalyi választások óta. Szerinte Orbán Viktort kizárólag osztályokon átívelő közösségeknek lesz lehetőségük meghaladni.

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang május 17-i 2019/20. számában, pénteken megjelenő interjúból!

(…)

– A jelenlegi ellenzéket alkalmasnak tartja egy győztes stratégia kidolgozására?
– A jelen idejű alkalmasság helyett inkább arról érdemes beszélni, hogy alkalmassá tehető-e. Szerintem lejárt az ideje annak a diskurzusnak, hogy ezzel az ellenzékkel mit nem lehet tenni. Ha nem tetszik nekünk, állampolgároknak, ahogy viselkednek, akkor egyszerűen a pártok működésében kell végre szerepet vállalnunk.

– Hogyan?
– Be kell lépni. Nem egy-egy embernek, hanem tömegeknek.

– Ön belépne pártba?
– A választás óta ezzel a dilemmával foglalkozom. Az egyik opció zöldmezős beruházásban egy párt alapításában részt vállalni, ennek viszont úgy érzem, hogy nincs realitása: csak fokozná a problémákat az ellenzéken belül, és a megfelelő számú erőforrás – tapasztalt közösségek, kollektívák, működő intézmények és így tovább – sem áll ehhez rendelkezésre. Így marad még a másik lehetőség, egy már meglévő párthoz csatlakozni.

(…)

Melyik pártban gondolkozik? Kire, és mi alapján szavaz az EP-választáson? Mit gondol a közös lista elmaradásáról? Hogyan lehetne megváltoztatni belépés után egy pártot, és hogy lehetne rávenni az embereket, hogy lépjenek be? Mivel biztatna szavazásra egy ellenzéki szavazót? Miért fulladtak ki a téli tüntetések? A válaszokat keresse a Magyar Hang május 17-én megjelenő 2019/20. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál! És hogy mit talál még a 2019/20. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,259lájkolóTetszik
1,995követőKövetés
15,216feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Be a pártba – Magyar Hang-ajánló

Gulyás Márton-, Döme Zsuzsanna-, Nényei Pál- és Krusovszky Dénes-interjú. Kórházból ukrán munkásszálló Újpesten? Egy Németországba költözött család története. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek