HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Munkásszálló ...

Munkásszálló lesz az újpesti Árpád Kórházból – Jönnek az ukrán melósok?

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang május 17-i (2019/20.) számában, pénteken megjelent riportból!

HIRDETÉS

Az újpesti Árpád úton úgy minden harmadik villanyoszlopra erősítettek kábelkötözővel egy plakátot. Rajta a magyar zászló és narancs-kék betűk, amelyek arra szólítanak fel mindenkit: „Támogassuk Orbán Viktor programját, állítsuk meg a bevándorlást”. A 122-es és a 132-es szám között különösen furcsán mutatnak a Fidesz üzenetét sulykoló plakátok, mögöttük ugyanis az Árpád Kórház négy éve bezárt, emeletnyi magasságba törő ecetfákkal, bezárt bódékkal körbevett épülete található.

(…)

Nem marad azonban üresen az épület, Orbán Viktor döntésének köszönhetően munkásszállássá alakul majd az Árpád Kórház. Ezúttal nem volt sem közmeghallgatás, sem másfajta tájékoztatás: az áprilisi Magyar Közlönyben egyszer csak ott szerepelt a miniszterelnök által jegyzett határozat, amelynek értelmében az épület a jövőben munkásszállást biztosít „a vidékről Budapestre utazó munkavállalók számára”, méghozzá „elérhető áron”. Az egyik IV. kerületi ivóban ezt így foglalták össze: „Viktorunk odafent eldöntötte, és kész.”

HIRDETÉS
Székesfehérváron sorra alakítanak át ingatlanokat az ukrán vendégmunkásoknak | Magyar Hang

A Jobbik helyi alapszervezete viszont úgy sejti, nem feltétlenül vidékről, sokkal inkább Ukrajnából érkeznek majd ide a munkavállalók. Többek között arra alapozzák vélelmüket, hogy az egyik újpesti gigalakópark építkezésén is főleg ukránok dolgoznak, és velük aztán sűrűn össze is futnak a kerületi piac közelében.

(…)

– A jó magyar szakemberek mind elmentek Németországba. Nürnberg környéke például tele van magyarral. Itt meg már mongolok vannak, jönnek a törökök, ők például jól dolgoznak. De vannak albánok, sőt üzbégek is – mondja egy vállalkozó, aki Kelet-Ukrajnából hozza a munkásokat.

(…)

– Ezek dolgoznak, mint a robotok. Reggel elmennek, hétre hazajönnek, sokkal jobb munkaerő, mint a kárpátaljaiak. Nem piálnak, tök tiszták, tisztelettudók, járnak templomba, a Fidesz-székház mellé, a Lendvay utcába. Fociznak, még csapatuk is van. Nagyon jó srácok, csak nem beszélnek magyarul –

(…)

HIRDETÉS

A teljes riportot és az önkormányzat válaszát keresse a Magyar Hang május 17-én megjelent 2019/20. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál! És hogy mit talál még a 2019/20. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Tompos Ádám
Tompos Ádám
„Az igazság odaát, a valóság odakint van”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,901lájkolóTetszik
3,058követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valódi nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Felmész a tetejére, és leugrasz” – Vörös Virág újabb történelmi sikere síugrásban

A fiatal síugró úgy úgy verekedte be magát a világ legjobb harminc versenyzője közé, hogy Magyarországon nincs alkalmas sánc.

A Negyedik Birodalom

Söprés