HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orbán Viktor ...

Orbán Viktor az uniós választásokra utalva liberális maffiázott a reggeli interjújában

HIRDETÉS

A Fekete-tengeri gázkészlet kitermelésének mihamarabbi megkezdését sürgette Orbán Viktor miniszterelnök Donald Trump amerikai elnökkel folytatott hétfői tárgyalásán – derült ki a kormányfő reggeli rádióinterjújából. A Kossuth rádió reggeli műsorában azt mondta, jelenleg ez az egyetlen alternatívája az orosz gáznak, a magyar gázkereskedelem több lábra állítása azon múlik, hogy a kitermelés lehetőségét elnyerő amerikai cég milyen gyorsan tudja lezárni vitáit a román állammal. A találkozó másik fontos témájáról ugyanakkor kifejezetten keveset árult el. Az viszont kiderült, hogy az amerikai fegyverbeszerzések – szavai szerint – a „magyar hadsereg kritikus képességeinek” fejlesztésére irányulnak. Mivel a védelmi rendszer nem teljes, közepes hatótávolságú rakétákat vásárolna Magyarország az Egyesült Államoktól.

HIRDETÉS

Több szót ejtett viszont a nyugat-európai országok vezetőiről. Kifogásolta, hogy bár érvényben vannak az uniós szankciók Oroszországgal szemben, a nagy tagállamok aktívak az orosz piacon. A közép-európai országokat kiütötték onnan, ők viszont bevonultak. A magyar miniszterelnök szerint ugyanez a képmutatás tapasztalható Kína esetében. Amikor a közép-európai országok együttműködnek Kínával, akkor ezt szóvá teszik, ám eközben a nagy országok kínai kereskedelme – fogalmazott – „iszonyatosan növekszik”. „Nem tollas a hátunk” – vetette oda.

Egyébként szerinte a magyar diplomácia feladata, hogy minél több barátot gyűjtsön Magyarország számára. Noha az Egyesült Államok és Kína a világon a legnagyobb kereskedelmet bonyolítja egymással, akkor miért ne lehetne Magyarországnak gazdasági kapcsolata mindkét féllel? – kérdezte Orbán a két ország közötti kereskedelmi háborúra is utalva, egyben odaszúrva azoknak, akik a kormány Pekinggel és Moszkvával kiépített kapcsolatait kritizálják. Szerinte e kérdésben a célszerűség vezérli a magyar diplomáciát.

Illiberálisok egymás közt | Magyar Hang

Most mindkét fél elérte, amit akart, a fénykép valódi ára pedig majd később derül csak ki. Azért ne legyünk meglepve, ha milliárdos katonai beszerzésekről szólnak majd a hírek.

Az Európai Unió kapcsán ennél is bátrabban fogalmazott. A politikusokat, elemzőket, újságírókat magába foglaló „liberális maffiát” emlegetett, amely szerinte azt akarja elhitetni, hogy a migráció ellen nincs mit tenni. Szerinte a május 26-i uniós választás arról szól, hogy ezt a „szellemi összedolgozást” elfogadjuk, vagy kitörünk belőle. Szerinte olyan brüsszeli vezetőre van szükség, aki nem szervezi, hanem megállítja a bevándorlást. Arra a kérdésre ugyanakkor, hogy néppárt csúcsjelöltje, Manfred Weber helyett kit támogatna, nem felelt. A választás után két nappal a miniszterelnökök tárgyalnak majd a jelölt személyéről.

A babaváró támogatás Fidesz által vélelmezett uniós bírálatát is a migráció kérdésével hozta összefüggésbe. Ám változtatva a kormány és a sajtója eddigi kommunikációján azt mondta: a kormány kért előzetes jóváhagyást az Európai Bizottságtól. Azért – magyarázta –, mert szeretnék megelőzni, hogy jogi eljárást induljon az ország ellen, ugyanis az ezzel járó kiszámíthatatlanságot nem lehet a családok elé vinni.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,881lájkolóTetszik
2,412követőKövetés
16,779feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Orbán hamis mítoszt épít – Magyar Hang-ajánló

Németh Miklós- és Gémesi György-interjú; megszólal a „kutyagyilkos bisztró” pultosa; gyerekkönyvmelléklet; vajteszt. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Döntetlen Litvániában, a továbbjutás a Fradi kezében

Meglehetősen unalmas találkozón ezúttal gól nélküli döntetlent ért el a Ferencváros az Európa-liga csoportkörbe jutásért játszott selejtező első meccsén a litván Suduva ellen. Visszavágó egy hét múlva a Groupama Arénában.