HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orbán Viktor ...

Orbán Viktor az uniós választásokra utalva liberális maffiázott a reggeli interjújában

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A Fekete-tengeri gázkészlet kitermelésének mihamarabbi megkezdését sürgette Orbán Viktor miniszterelnök Donald Trump amerikai elnökkel folytatott hétfői tárgyalásán – derült ki a kormányfő reggeli rádióinterjújából. A Kossuth rádió reggeli műsorában azt mondta, jelenleg ez az egyetlen alternatívája az orosz gáznak, a magyar gázkereskedelem több lábra állítása azon múlik, hogy a kitermelés lehetőségét elnyerő amerikai cég milyen gyorsan tudja lezárni vitáit a román állammal. A találkozó másik fontos témájáról ugyanakkor kifejezetten keveset árult el. Az viszont kiderült, hogy az amerikai fegyverbeszerzések – szavai szerint – a „magyar hadsereg kritikus képességeinek” fejlesztésére irányulnak. Mivel a védelmi rendszer nem teljes, közepes hatótávolságú rakétákat vásárolna Magyarország az Egyesült Államoktól.

Több szót ejtett viszont a nyugat-európai országok vezetőiről. Kifogásolta, hogy bár érvényben vannak az uniós szankciók Oroszországgal szemben, a nagy tagállamok aktívak az orosz piacon. A közép-európai országokat kiütötték onnan, ők viszont bevonultak. A magyar miniszterelnök szerint ugyanez a képmutatás tapasztalható Kína esetében. Amikor a közép-európai országok együttműködnek Kínával, akkor ezt szóvá teszik, ám eközben a nagy országok kínai kereskedelme – fogalmazott – „iszonyatosan növekszik”. „Nem tollas a hátunk” – vetette oda.

Egyébként szerinte a magyar diplomácia feladata, hogy minél több barátot gyűjtsön Magyarország számára. Noha az Egyesült Államok és Kína a világon a legnagyobb kereskedelmet bonyolítja egymással, akkor miért ne lehetne Magyarországnak gazdasági kapcsolata mindkét féllel? – kérdezte Orbán a két ország közötti kereskedelmi háborúra is utalva, egyben odaszúrva azoknak, akik a kormány Pekinggel és Moszkvával kiépített kapcsolatait kritizálják. Szerinte e kérdésben a célszerűség vezérli a magyar diplomáciát.

Illiberálisok egymás közt | Magyar Hang

Most mindkét fél elérte, amit akart, a fénykép valódi ára pedig majd később derül csak ki. Azért ne legyünk meglepve, ha milliárdos katonai beszerzésekről szólnak majd a hírek.

Az Európai Unió kapcsán ennél is bátrabban fogalmazott. A politikusokat, elemzőket, újságírókat magába foglaló „liberális maffiát” emlegetett, amely szerinte azt akarja elhitetni, hogy a migráció ellen nincs mit tenni. Szerinte a május 26-i uniós választás arról szól, hogy ezt a „szellemi összedolgozást” elfogadjuk, vagy kitörünk belőle. Szerinte olyan brüsszeli vezetőre van szükség, aki nem szervezi, hanem megállítja a bevándorlást. Arra a kérdésre ugyanakkor, hogy néppárt csúcsjelöltje, Manfred Weber helyett kit támogatna, nem felelt. A választás után két nappal a miniszterelnökök tárgyalnak majd a jelölt személyéről.

HIRDETÉS

A babaváró támogatás Fidesz által vélelmezett uniós bírálatát is a migráció kérdésével hozta összefüggésbe. Ám változtatva a kormány és a sajtója eddigi kommunikációján azt mondta: a kormány kért előzetes jóváhagyást az Európai Bizottságtól. Azért – magyarázta –, mert szeretnék megelőzni, hogy jogi eljárást induljon az ország ellen, ugyanis az ezzel járó kiszámíthatatlanságot nem lehet a családok elé vinni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,564lájkolóTetszik
3,458követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Mostoha

Valótlanul állítottuk, hogy családunkban minden rendben van. A valóság ezzel szemben az, hogy semmi sem volt rendben.