HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Szabadjelzés ...

Szabadjelzés mellett ment a tehervonat a BMW-gyár területére

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Miközben a vasúti személyforgalmat is leállították Debrecen és Balmazújváros között az épülő BMW-gyár miatt, a jelek szerint a gépjárműforgalmat is célszerű volna szüneteltetni. A Debrecenben Hallottam Facebook-csoportban megosztott kép tanúsága szerint ugyanis a napokban úgy haladt át egy tehervonat a 33-as főúti csomópontban, hogy közben az autóforgalom számára szabad jelzést mutatott a jelzőlámpa, és a sorompó sem engedett le.

HIRDETÉS

Az esetről egy szemtanú azt írta: miután leengedett a sorompó és tíz percig nem jött a vonat, több jármű a sorompókat megkerülve hajtott keresztül az átjárón. Egy idő után azonban szabad jelzésre váltott a lámpa, a sorompó is felment, majd kisvártatva az autósok a tülkölő vonatra figyeltek fel. A szerelvény így már a fehéren villogó lámpa és felengedett sorompó mellett haladt át a kereszteződésen.

Az épülő gyár területén egyébként a bel- és csapadékvízelvezetéshez szükséges munkálatokat végzik, a megrendelést az Orbán Viktor barátjának számító Garancsi István cége, a Market Zrt. nyerte el. A földmunkák során annyi követ szállítanak a területre, hogy amiatt Debrecen és Balmazújváros között leállították a vasúti személyforgalmat is. Mint arról beszámoltunk, erre jókora kavarás után került sor. Kezdetben már áprilisban így tervezték, ráadásul először pályakarbantartásra hivatkozva rendelték el a forgalom szünetelését. Később azonban, miután a Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület (Derke) megszellőztette a valódi indokot, a MÁV is elismerte azt. Ám a munkálatok mégsem kezdődtek meg áprilisban, csak május 2-án. Így azóta vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat a megyeszékhely és Balmazújváros között.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,294lájkolóTetszik
3,041követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Tisztelet Hodász Andrásnak

Merészelte az igazi krisztusi tanítást hangosan kimondani – a felheccelt „fehér, keresztény, heteró” népeknek. Nem is bocsátották meg neki.