Vidéki városokba is vinne páncélosokat a TEK

Vidéki városokba is vinne páncélosokat a TEK

A Terrorelhárítási Központ (TEK) BTR-80-as páncélozott szállító harcjárműve 2016-ban a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban (Fotó: Fmvh/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vidéki nagyvárosokba telepítik azokat a páncélos bevetési járműveket, amelyek vásárlását most tervezi a Terrorelhárítási Központ (TEK) – derül ki a szervezet kommunikációs vezetőjének Világgazdaságnak adott nyilatkozatából. Ezeket a típusú járműveket a fővárosban már használja a TEK. A lap azt írja róluk, hogy akár egy első emeleti helyiségbe is be lehet velük jutni.

A páncélosok beszerzésére abból az ötmilliárd forintból juthat, amellyel a héten emelte meg a kormány a TEK költségvetését. Tervezik továbbá a tíz éve létrehozott egység elhasználódott eszközeinek cseréjét is. Az állomány által használt eszközök egy részének ugyanis lejár a garanciája. Így például speciális védőfelszereléseket, golyóálló mellényeket, fegyvereket is vásárolnak. Ezen kívül az éjjellátó képességeket is fejlesztenék.