HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nem politikai...

Nem politikai okokból tiltotta le a Facebook a Mediaworks hirdetési fiókjait

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Megsértette a reklámszabályzatot a Medaiworks, ennek pedig semmi köze sincs a politikához – ezt közölte a HVG.hu-val a Facebook egyik szóvivője, miután a kormányhoz közelálló médiumok hirdetési fiókjait múlt héten letiltotta a közösségi oldal. A Magyar Hang is beszámolt róla, hogy a kiadó közleményben panaszolta el: a közéleti lapok mellett a számos megyei és városi kiadvány, a Nemzeti Sport, a mindmegette.hu és a likebalaton.hu oldalak hirdetései sem jelenhetnek meg a közösségi oldalon. – Nyilvánvaló, hogy az amerikai cég döntésének politikai, ideológiai okai vannak – tették hozzá akkor.

Hétfő hajnalra az ügy megoldódott, a Mediaworks közlése szerint visszaállították a hirdetési fiókjaikat. Arról is írtak, hogy a tiltás okára nem kaptak választ, „ellenben a cég nevében eljáró alkalmazott a tévesen letiltott fiókok miatt okozott kényelmetlenségért elnézést kért”.

A Facebook letiltotta a Mediaworks hirdetéseit | Magyar Hang

A kiadó a Magyar Távirati Irodához is eljuttatott közleményben tudatta olvasóival, hogy a Facebook letiltotta a Mediaworks Hungary Zrt. által kiadott lapok és hírportálok hirdetési fiókjait. A közéleti lapok mellett a számos megyei és városi kiadvány, a Nemzeti Sport, a mindmegette.hu és a likebalaton.hu oldalak hirdetései nem jelenhetnek meg a jövőben a közösségi oldalon.

A Facebook azonban egészen mást mond. – Az egyik hirdetési fiókot felfüggesztettük, mert megsérti a valódi pénzért zajló szerencsejátékokra vonatkozó szabályunkat. Előzetes írásos engedély kell minden olyan reklámhoz, amely valódi pénzben folytatott szerencsejátékot népszerűsít vagy ilyen szolgáltatás nyújt, ide értendő minden valódi pénzben játszott ügyességi játék és lottó, a valódi pénzforgalmat generáló online kaszinó, sportfogadás, bingó és póker – közölték. A Facebook szóvivője annyit tett hozzá, hogy a Mediaworks kérdéses hirdetési fiókja zár alatt marad, míg a többi szabadon használható.

A lapnak Csermely Péter, a Mediaworks vezérigazgató-helyettese azt mondta, hogy végül valóban kaptak okokat tartalmazó levelet a Facebooktól. Mint kiderült, a Nemzeti Sport Online (NSO) egyik évek óta futó fizetett hirdetést jelölték meg a probléma okának. A Mediaworks szerint az a tartalom is mindenben megfelel a törvényi követelményeknek, és meglepődtek, hogy a Facebook most állt elő azzal, hogy az sérti a szabályzatát.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,564lájkolóTetszik
3,458követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Mostoha

Valótlanul állítottuk, hogy családunkban minden rendben van. A valóság ezzel szemben az, hogy semmi sem volt rendben.