HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nálunk nőtt l...

Nálunk nőtt leggyorsabban a befogadott unión kívüliek száma

HIRDETÉS

Egy év alatt uniós szinten öt százalékkal nőtt a nem uniós állampolgárok számára kibocsátott letelepedési, vagy tartózkodási engedélyek száma. A tagállamok közül hazánkban volt a legnagyobb léptékű a bővülés – írja az Eurostat adataira hivatkozva a 444.hu. Míg 2016-ban 54 814 ember jutott ilyen módon hazánkba, addig 2017-ben már 117 026, azaz 113 százalékkal emelkedett számuk.

Munkásszálló lesz az újpesti Árpád Kórházból – Jönnek az ukrán melósok? | Magyar Hang

Az újpesti Árpád úton úgy minden harmadik villanyoszlopra erősítettek kábelkötözővel egy plakátot. Rajta a magyar zászló és narancs-kék betűk, amelyek arra szólítanak fel mindenkit: „Támogassuk Orbán Viktor programját, állítsuk meg a bevándorlást”. A 122-es és a 132-es szám között különösen furcsán mutatnak a Fidesz üzenetét sulykoló plakátok, mögöttük ugyanis az Árpád Kórház négy éve bezárt, emeletnyi magasságba törő ecetfákkal, bezárt bódékkal körbevett épülete található.

HIRDETÉS

Az Eurostat adataiból az is jól látszik, hogy a második helyezett Bulgária 41 százalékos növekedésének csaknem háromszorosát produkálta hazánk. Összességében csak öt országban csökkent a befogadottak száma (Észtország, Csehország, Lettország, Görögország és Románia).

A portál értékelése szerint a betelepítettek számának megugrása alighanem összefüggésben áll azzal, hogy a magyar kormány 2017 végével vezette ki azt a letelepedési kötvényprogramot, aminek keretében kínaiak, oroszok és arab országok állampolgárainak tízezrei juthattak állandó tartózkodási engedélyhez.

„Már több mint kétezer ukrán vendégmunkás van Székesfehérváron” | Magyar Hang

Az ellenzék nem hülye, csak jogfosztott – véli Márton Roland, az ellenzék közös székesfehérvári polgármesterjelöltje, aki az ukrán gazdasági bevándorlás kontrolljával kezdené a munkát, ah megválasztanák. – Az ellenzék közös polgármester-jelöltjeként indul Székesfehérváron, ahol a fideszes Cser-Palkovics András 2010-ben 56,5, 2014-ben pedig már 64,5 százalékos támogatottsággal győzött.

Az Európai Unió területére 2017-ig bezárólag összesen 20,3 millió unión kívüli személy érkezett és kapott letelepedési vagy tartózkodási engedélyt. Eben a tekintetben Németország a listavezető 23 százalékkal, majd Olaszország (18 százalék), Franciaország (14 százalék), Spanyolország (13 százalék) és az Egyesült Királyság (8 százalék) következik.

Csak itthon érdekes a migráció: Magyarország nem segíti a Frontex albániai misszióját | Magyar Hang

50 határőrt, 16 járművet és egy mozgó hőkamerát küld Albániába a közös uniós határőrizeti szerv, a Frontex, hogy segítsék a határon átnyúló bűnözés elleni küzdelmet a görög partokhoz közeli részeken – derül ki a Frontex hírleveléből, amelyet az Átlátszó.hu szúrt ki.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,072lájkolóTetszik
2,171követőKövetés
15,881feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Ütésállónak kell lenni – Magyar Hang-ajánló

Nyáry Krisztián-, Ürge-Vorsatz Diána- és Schmuck Erzsébet-interjú, ormánsági riport, Bige László portré, magyar közpénz a román kormánypártnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Már felháborodni is kár…

A minap megszegtem a saját szabályomat, és már reggel belenéztem a hírözönbe, de én már nem leszek ideges, csak röhögök az egészen.