HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Fekete-Győr A...

Fekete-Győr András: A Momentum a harmadik erő Magyarországon

HIRDETÉS

Egy évvel ezelőtthöz képest egy másik szélsőség következett be – kezdte beszédét Fekete-Győr András, a Momentum elnöke beszédében 23 óra után, aki a két európai parlamenti mandátumot eredményező szavazási eredményt kommentálta. Azt mondta, 330 ezer magyar ember szavazott a Momentumra, ez a szavazatok 9,7 százalékát jelenti. Kiemelte: a Momentum tavaly április 8. óta megtriplázta a szavazóinak számát, a párt lett a harmadik erő a magyar politikában.

HIRDETÉS

Úgy értékelte, Orbán Viktor nem érte el a célját, mert csak a szavazatok 52 százalékát gyűjtötte be a Fidesz, és ebben a Momentumnak fontos szerepe volt. Gratulált az ellenzéki pártok mandátumot szerzett képviselőinek, de nem tud gratulálni a fideszes mandátumszerzőnek, mert szerinte csalással szereztek mandátumot.

Itthon is elkezdődött az EP-választás – percről percre | Magyar Hang

– Egy évvel ezelőtt azt ígértük, maradunk, ellenállunk és változtatunk. A Momentum közössége nemhogy nem omlott össze, a párt közössége megduplázódott. Az elmúlt hónapokban az egyetlen párt volt Magyarországon, amely a magyarok valódi problémáira adott valódi válaszokat: a Momentum – magyarázta. Fekete-Győr András kijelentette: a párt az elvándorlás és a korrupció közé ágyazta a vízióját. A közeljövőben is az egészségügy, oktatás és megélhetés megoldásáért dolgozik, és azt tűzi zászlajára. Megköszönte Hajnal Miklós kampányfőnöknek a kampány levezénylését, aki Fekete-Győr szerint a legemlékezetesebb kampányeseményt hajtotta végre, amikor a köztelevízióban valódi híreket olvasott fel. Elmondása szerint volt egy depresszív órája, amikor látta, hogy a Fidesz mennyire mozgósított vasárnap a kistelepüléseken, hozzátéve, hogy akkor veszélyben érezte az 5 százalékot is. De aztán eszébe jutott, hogy a kampány során – szavai szerint – irreálisan sok ember mondta, hogy a Momentumra fog szavazni.

– Óriási felelősség az eredmény, komoly terhet tesz a vállukra. Ma még lehet ünnepelni, de a legkisebb falutól Budapestig lebontjuk a félelem rendszerét – tette hozzá. Bejelentette: lopásgátló európai csomagot terjesztenek az Európai Bizottság elé, hogy ne lehessen közpénzt lopni. És csak oktatásra és egészségügyre fordíthassák.

A szintén mikrofonhoz lépő momentumos listavezető, Cseh Katalin azt mondta a Fekete-Győr által emlegetett oktatás, egészségügy, megélhetést zászlaja tűző programról, hogy azt meg fogják valósítani. Egy álom valósult meg, amikor a befogadták olimpiaellenes népszavazási kezdeményezésüket. – A Momentum története a bizonyíték, hogy vannak csodák, és a semmiből is lehet pártot építeni. Ehhez csak vízió és elszánás és csapat szükségeltetik – jelentette ki. Szerinte a mostani eredmény repedés a Nemzeti Együttműködés Rendszerének falán, és az őszi önkormányzati választáson kiütik az első téglát is.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,515lájkolóTetszik
2,557követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Tökötök van, nem lovatok

Az emberek jók, vagy nem is tudom. Tény, hogy a minap hazatértemkor egy hatalmas zacskót találtam a kilincsen.

Tüzek