Pulai András: Valószínűleg nem fogja magát túlnyerni a Fidesz

Pulai András: Valószínűleg nem fogja magát túlnyerni a Fidesz

Átjelentkezõk és helyi lakosok sorban állnak az európai parlamenti (EP) választáson a XI. kerületi Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskolában kialakított 56-os szavazókörben 2019. május 26-án. (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem meglepő, hogy magas a részvételi hajlandóság a Magyar Hang által megkérdezett elemző szerint. Ebből azonban nem következik, hogy túlnyeri magát a Fidesz, sőt az a valószínűbb, hogy nem – hívta a figyelmet Pulai András, a Publicus ügyvezető igazgatója. Ezt arra alapozza, hogy a balos és jobbos körzetekben is magas a részvételi arány, az idő előrehaladása pedig jellemzően a baloldalnak segít, ugyanis ott szokott erősebben növekedni a részvételi hajlandóság. Az elemző szerint ez az jelentheti, hogy az LMP-nek kevesebb az esélye a bejutásra, a Momentum pedig a határon billeghet majd.

Itthon is elkezdődött az EP-választás - percről percre | Magyar Hang

Pulai András emlékeztetett arra, hogy a Publicus legutóbbi felmérésében a megkérdezettek 46 százalékra ígérte a biztosra a részvételét. A magas részvételi hajlandóságnak azonban alighanem oka az is, hogy hazai és uniós szinten is van tétje a választásnak. Ugyanakkor hogy melyik pártnak sikerült legjobban a mozgósítás, arról nehéz következtetéseket levonni. A jelek arra mutatnak, hogy a Fidesznek sikerült, az MSZP–Párbeszéd, a DK és a Jobbik esetében viszont ezt megmondani több okból sem lehet: közel azonos támogatottságra mérték őket, a baloldali pártok között pedig a területi mintázatok között nincs nagy különbség.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.