HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Gyurcsány Fer...

Gyurcsány Ferenc: A Fidesz elveszítette a kétharmadot

HIRDETÉS

A legfontosabb kérdés eldőlt: az Európai Parlamentben az erősebb Európát akarók lesznek többségben, ők győztek – értékelte Gyurcsány Ferenc a választást vasárnap este. Szerinte azért szavaztak sokan szerte Európában, mert most először jelentek meg olyan erők a térképen, amely nacionalista, olykor populista módon akart visszatérni a nemzetállamok közé. Az alternatíva a DK által is képviselt Európai Egyesült Államok víziója volt.

HIRDETÉS

– A mai nap a föderatív Európát, Európai Egyesült Államokat akarók örömünnepe – jegyezte meg. Gyurcsány Ferenc hozzátette: a választás nem tud szabad lenni, ha a sajtó nem szabad. Arról beszélt, hogy a Fidesz ellenőrzés alá vonta a sajtót, nem tájékoztatásra, érvelésre, hanem félrevezető propagandára használta fel. Így nem az volt a kérdés, hogy a kormánypárt megnyeri-e a választást. A Fidesz elveszítette a kétharmadot. Gyurcsány szerint a Fidesz azért veszítette el, mert a DK megszerezte a negyedik mandátumot. Ellenben tavaly áprilishoz képest a Fidesz elveszített egymillió szavazót, a DK pedig megduplázta a támogatói számát – magyarázta.

Itthon is elkezdődött az EP-választás – percről percre | Magyar Hang

Dobrev Klára, a párt listavezetője köszönetet mondott az aktivistáknak és a párt segítőinek. Szerinte a kampányban új közösségek születtek.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,521lájkolóTetszik
2,558követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A második emelettől a földszintig ért a sor

Tóth Barnabás új filmjének vetítésén ez is megtörtént a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon. Átadták az elismeréseket, A világítótorony kapta a rendezvény nagydíját.

Tüzek