HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Navracsics Ti...

Navracsics Tibor alkalmasnak tartja Manfred Webert

HIRDETÉS

Nincs értelme, hogy a Fidesz a Matteo Salvini által vezetett pártalakulat felé lépjen, inkább ki kellene békülni az Európai Néppárttal, s maradni a konzervatív alakulatban – nyilatkozta a Válasz Online-nak Navracsics Tibor, a Fidesz által delegált, de most leköszönő uniós biztos.

HIRDETÉS

Az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosát nem lepte meg sem a hazai, sem az európai választás eredménye, másokkal ellentétben ugyanis nem számított a populisták áttörésére.

Orbán Viktorral szemben Manfred Webert alkalmasnak tartja az Európai Bizottság elnöki tisztére, s szerinte a magyar miniszterelnök nem általános alkalmatlanságról beszélt, hanem egy kampányban tett kijelentését bírálta, amikor alkalmatlan jelöltnek nevezte. Ezzel együtt úgy véli, még nem eldöntött, hogy a csúcsjelöltek között számon tartott német politikus lesz-e a befutó, mert jelenleg zajlanak a háttértárgyalások.

Azzal, hogy a jobbközép-balközép koalíció felborult, akár teljesen új kezdet is indulhat az unióban Navracsics Tibor szerint, de törvényszerűnek is lehet nevezni, hogy az összefoglaló néven 68-asként emlegetett korosztály lelép az európai színpadról Jean-Claude Juncker elnökkel az élen. Bárhogyan is alakul azonban, az biztos, hogy az új Európai Parlament polarizáltabb lesz a korábbinál, s a centrum koalíció több kompromisszummal tud majd kormányozni.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,107lájkolóTetszik
2,662követőKövetés
17,700feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Robban a „cigányplutónium” – Magyar Hang-ajánló

Bogdán László-interjú, a Borkai-botrány háttere, nádirtás és ingatlanbiznisz a Balatonnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Erdogan köszönetet mondott Orbánnak

Kétoldalú megbeszélést folytatott Orbán Viktor Recep Tayyip Erdogan török elnökkel Bakuban, ahová mindketten a Türk Tanács soron következő ülésére érkeztek.