HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nem volt felh...

Nem volt felhőtlen az öröm a Fidesznél a DK és a Momentum eredménye miatt

HIRDETÉS

Bár hetek óta biztosak voltak a hatalmas győzelemben a Fidesz háza táján, mégsem volt maradéktalan a diadal vasárnap este. A hvg.hu információi szerint este 10 órakor sok fideszes képviselő már a pezsgőbontásra készült, amikor megkeseredett a szájuk íze, látván hogy a Demokratikus Koalíció és a Momentum elkezdett egyre feljebb kapaszkodni, s a végére minden korábbi várakozást felülmúló eredményt ért el a két párt.

HIRDETÉS

A portálnak név nélkül nyilatkozó fideszes politikusok elmondták, számítottak ugyan arra, hogy a várakozásoknál erősebb lesz a két párt, de ilyen nagy előretörést senki nem várt. Volt képviselő aki elmondta, „a végén nem is volt ünneplés, csak néztünk bután, hogy ez hogy lehet”. A HVG szerint Orbán Viktort is meglephette az eredmény, mert szokásától eltérően és többek meglepetésére hétfőn nem állt ki az övéi elé a frakcióülésen, hogy értékeljen, vasárnap késő este a Bálna előtti színpadon azonban nem tűnt felhőtlennek az öröme.

„A Fidesz kihozta a maximumot, a DK döntő részben Dobrev Klárának köszönheti a sikerét” | Magyar Hang

A DK előretörésével kapcsolatosan sokan azt fájlalták, hogy az emberek elfelejtették Gyurcsány Ferencnek a 2006-os eseményeket. Akadnak, akik feltételezik, hogy a DK elnöke csak egy alkalommal vonult háttérbe felesége javára, de vannak, akik attól tartanak, ezt a trükköt a későbbi választásokon is eljátszhatják majd.

A Momentum jó szereplése pillanatnyilag kevésbé volt megrázó a Fidesz számára, de egy kormánypárti politikus arról beszélt, a fiatalokról lassan lemondhat a Fidesz, hiszen az alapítók és később csatlakozottak jó része is 50-60 körül jár, a Fidelitas pedig szintén nem tudja megszólítani a fiatalokat.

Öröm volt viszont kormányoldalon az MSZP és a Jobbik leszereplése, illetve hogy inkább egymástól vesznek el szavazókat az ellenzékiek és nem a Fidesztől. A további stratégiát illetően megoszlottak a vélemények. Egyesek a Jobbik rossz eredményét emlegetve jobbra nyitnának, hogy a volt Jobbik szavazókat megnyerjék, mielőtt más párt teszi azt meg. Mások viszont balra tolnák a pártot, hogy lehalásszák a csalódott szocialista szavazókat.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,107lájkolóTetszik
2,662követőKövetés
17,700feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Robban a „cigányplutónium” – Magyar Hang-ajánló

Bogdán László-interjú, a Borkai-botrány háttere, nádirtás és ingatlanbiznisz a Balatonnál. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Erdogan köszönetet mondott Orbánnak

Kétoldalú megbeszélést folytatott Orbán Viktor Recep Tayyip Erdogan török elnökkel Bakuban, ahová mindketten a Türk Tanács soron következő ülésére érkeztek.