HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Egy magyar, a...

Egy magyar, akihez olykor királyok fordulnak

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Miközben itthon már művészet találni egy megbízható mosógépszerelőt, és a szerkesztőségünkben lévő székek lógó lábainak javítására hónapok óta eredménytelenül keresünk asztalost, Budapesten van valaki, aki beszáradt, netán kopott hegyű írószerekbe lehel újra lelket. Magyarország talán legutolsó töltőtolljavítójával beszélgettünk.

Részletek a Magyar Hang május 24-i (2019/21.) számában, pénteken megjelent cikkből!

Szűcs Tamás élete filmet érdemelne: nagyváradi kamaszként háromszor próbált átszökni a román–magyar határon, majd miután elfogták, puskatussal verték a katonák. Később derült ki, hogy már 16 éves kora óta figyelte a Securitate – állítólag valakinek azt mondta, le fogja lőni a kondukátort, és az is gyanús volt a titkosszolgálatnak, hogy abszurd versei között olyat találtak, amely arról szólt, szívesen fagyizna Ceausescuval. Magyarországra költözve gyermekpszichológus akart lenni, ezért gyakorlatként ledolgozott három évet egy nevelőotthonban, de ott annyira durva tapasztalatokat szerzett, hogy lemondott az álmáról. Fotózott celebeket, majd esztétika–kommunikáció szakon végzett az egyetemen. Akkoriban mindenki nyugatra ment, de ő keletre indult, a legkeletibb csángó–magyar gyerekeket oktatta Magyarfaluban. Dolgozott reklámügynökségnél, volt újságíró, aztán szerelembe esett a tollakkal, miután jó néhányat megörökölt egy hagyatékból.

Elment Emmi néni, a valódi iparosszakma utolsó képviselőinek egyike | Magyar Hang

(…)

HIRDETÉS

Több mint tíz éve javít, már szájról szájra terjed a híre. Persze sok a beeső kuncsaft is: ha valaki leejt a földre egy értékes tollat, és elkeseredik, akkor a keresőbe beírja, hogy tolljavítás, és így bukkan rá. De ne gondoljuk, hogy ebből fog meggazdagodni, mert, mint mondja, „nincs hisztérikus érdeklődés a szolgáltatás iránt”.

(…)

Tamás az idős ügyfeleitől tudja, hogy régen rengeteg tolljavító volt, de azok mára már rég meghaltak. A tollhasználók között szerencsére vannak fiatalok is – igaz, ők csak akkor lesznek ügyfelek, ha régi eszközöket használnak, mert a modern tollak jó részét lehetetlen szétszedni; a tervezett elévülés miatt eleve úgy készülnek, hogy tulajdonosaik egy idő után dobják el őket.

(…)

Hogy kezdett tollakat javítani? Minden írószer javítható, és érdemes is megjavítani? Kik használnak tollat? Milyen drágák azok az írószerek, amelyeket hozzá visznek? Meddig él egy toll? És mitől romlik el? A válaszokat keresse a Magyar Hang május 24-én megjelent 2019/21. számában!

HIRDETÉS

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/21. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,658lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek