HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Lemond a Jobb...

Lemond a Jobbik elnöksége, ősszel tisztújítást tartanak

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Noha néhány nappal korábban Sneider Tamás pártelnök lapunknak még arról beszélt, fel sem merült, hogy lemondjon az elnöki posztról, a párt azonban péntek késő éjjel, egy perccel éjfél előtt egy ezt árnyaló közleményt adott ki.

HIRDETÉS

Az Ősszel országos tisztújítást fog tartani a Jobbik című rövid szöveg szerint „a Jobbik országos elnöksége úgy döntött, hogy vállalva a politikai és személyi felelősséget az EP-választás eredményéért, nem tölti ki a teljes mandátumát, hanem előre hozott tisztújítást ír ki, melynek időpontjának az önkormányzati választások utáni hónapot jelölte ki a párt küldöttjeiből álló Országos Választmánya a Jobbiknak. Az őszi tisztújításig a Jobbik országos elnöksége teljes jogkörrel fogja ellátni a feladatait.”

Sneider Tamás: „Egyáltalán nem merült fel a lemondásom” | Magyar Hang

A Jobbik elnöke lapunknak arról beszélt, reformokkal készül a pártban a kudarcos európai parlamenti szereplésük után.

Ezek szerint tehát az önkormányzati választások eredményei nagyban befolyásolhatják azt, hogy ki vezesse majd tovább a pártot a jövőben. Az őszi megmérettetésekkel kapcsolatban egyébként Sneider Tamás lapunknak azt is jelezte, sok mindenen változtatni kell a pártstruktúrában, a szervezettségben, a mozgósításban, „nagyon sok ilyen típusú reformot” fog végrehajtani. Ilyen lehet a toborzás, ebben a kérdésben ugyanis a fiatalok talán jobban tudják használni a mai kor lehetőségeit.

A Jobbik 6,34 százalékot ért el az uniós voksoláson, így pedig mindössze egyetlen jelöltjük, Gyöngyösi Márton jutott ki az Európai Parlamentbe. Az eddig az ellenzék legnagyobb formációjaként számon tartott párt bezuhant a negyedik helyre, megelőzte őket a Demokratikus Koalíció, a Momentum és éppen csak, de az MSZP-Párbeszéd szövetség is.

HIRDETÉS

Az EP-választás másik nagy vesztese az LMP – 2,18 százalékkal –, a zöldpárt elnöksége már a voksolás estéjén bejelentette a lemondását. Ők júliusban választják meg az új elnökséget, egyelőre annyit tudni, hogy Keresztes László Lóránt eddig társelnök nem indul újra a posztért. Az MSZP-Párbeszéd szövetség is a várakozásokon alul teljesített – 6,61 százalékkal – a szocialisták azonban már jelezték, hogy az elnökség nem mond le.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,782lájkolóTetszik
2,965követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Visszahívja a Jobbik a Duna-parti cipőkbe beleköpő Kulcsár Gergelyt

Jakab Péter lapunknak azt mondta, hogy aki érdemes, az előre juthat, de aki nem érdemes arra, hogy a közösség tagja legyen, annak nincs helye a Jobbikban.