HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Lemond a Jobb...

Lemond a Jobbik elnöksége, ősszel tisztújítást tartanak

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Noha néhány nappal korábban Sneider Tamás pártelnök lapunknak még arról beszélt, fel sem merült, hogy lemondjon az elnöki posztról, a párt azonban péntek késő éjjel, egy perccel éjfél előtt egy ezt árnyaló közleményt adott ki.

Az Ősszel országos tisztújítást fog tartani a Jobbik című rövid szöveg szerint „a Jobbik országos elnöksége úgy döntött, hogy vállalva a politikai és személyi felelősséget az EP-választás eredményéért, nem tölti ki a teljes mandátumát, hanem előre hozott tisztújítást ír ki, melynek időpontjának az önkormányzati választások utáni hónapot jelölte ki a párt küldöttjeiből álló Országos Választmánya a Jobbiknak. Az őszi tisztújításig a Jobbik országos elnöksége teljes jogkörrel fogja ellátni a feladatait.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Sneider Tamás: „Egyáltalán nem merült fel a lemondásom” | Magyar Hang

A Jobbik elnöke lapunknak arról beszélt, reformokkal készül a pártban a kudarcos európai parlamenti szereplésük után.

Ezek szerint tehát az önkormányzati választások eredményei nagyban befolyásolhatják azt, hogy ki vezesse majd tovább a pártot a jövőben. Az őszi megmérettetésekkel kapcsolatban egyébként Sneider Tamás lapunknak azt is jelezte, sok mindenen változtatni kell a pártstruktúrában, a szervezettségben, a mozgósításban, „nagyon sok ilyen típusú reformot” fog végrehajtani. Ilyen lehet a toborzás, ebben a kérdésben ugyanis a fiatalok talán jobban tudják használni a mai kor lehetőségeit.

A Jobbik 6,34 százalékot ért el az uniós voksoláson, így pedig mindössze egyetlen jelöltjük, Gyöngyösi Márton jutott ki az Európai Parlamentbe. Az eddig az ellenzék legnagyobb formációjaként számon tartott párt bezuhant a negyedik helyre, megelőzte őket a Demokratikus Koalíció, a Momentum és éppen csak, de az MSZP-Párbeszéd szövetség is.

HIRDETÉS

Az EP-választás másik nagy vesztese az LMP – 2,18 százalékkal –, a zöldpárt elnöksége már a voksolás estéjén bejelentette a lemondását. Ők júliusban választják meg az új elnökséget, egyelőre annyit tudni, hogy Keresztes László Lóránt eddig társelnök nem indul újra a posztért. Az MSZP-Párbeszéd szövetség is a várakozásokon alul teljesített – 6,61 százalékkal – a szocialisták azonban már jelezték, hogy az elnökség nem mond le.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,899lájkolóTetszik
3,613követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek